Een heerlijke najaarssoep met veel geurige specerijen. Nodig vrienden of familie uit, maak een grote pan van deze soep en smullen maar!
Ingrediënten
- 600 gram wortelen/bospeen, geschrapt en in plakjes gesneden
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, gehakt
- 3 aardappelen, geschild en in blokjes
- 1 groot blik kokosmelk
- bouillonblokjes/1,5 liter verse bouillon
- 1 tl gemalen korianderzaad (ketoumbar)
- 1 tl gemalen komijnzaad (djinten)
- 1 stukje gember van 3 cm, geschild grof gehakt
- een half rood pepertje, zaadjes verwijderd, gesnipperd
- bosje verse koriander
Bereidingswijze
Verhit wat olie in een soeppan en fruit hierin de ui. Voeg de wortelen, aardappelen en knoflook toe en bak dit alles nog even zachtjes, tot de wortelen zacht beginnen te worden.
Bak de specerijen en gember even kort mee. Voeg dan zoveel bouillon toe, dat de wortelen ruim onder het vocht staan.
Reken voor elk half liter vocht 1 bouillonblokje. Voeg het pepertje ook toen en breng de soep aan de kook.
Zet het vuur laag en laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken, tot de aardappelen en wortelen zacht zijn.
Zet het vuur uit en voeg de kokosmelk toe. Mix met een staafmixer of in een blender de soep glad. Voeg zo nodig nog wat bouillon toe, afhankelijk van de gewenste dikte.
Proef en breng op smaak met zout en peper, e.v.t. een kneepje limoensap.
Serveer de soep met vers gehakte koriander.
Tips
Serveer de soep met warm naanbrood, of Turkse Pide.
Gebruik, afhankelijk van het seizoen winterpeen of bospeentjes. In de zomer kan het lekkerder zijn om de aardappel eruit te laten. De soep is dan wat lichter.
Om de soep minder pittig te maken, kun je een pepertje in zijn geheel meekoken, en later eruit vissen.
In plaats van kokosmelk kun je ook kokossanten gebruiken. Voeg dan meer vocht toe, aangezien dit de compacte kokosroom is.
Aantal personen: 4-6
Bron: eigen recept
Briljant recept! Echt heel goed.