- In totaal 1,5 kg watermeloen
- 250 gram “echte” fetakaas (dus van geiten-of schapenmelk)
- bosje munt
- 1/2 bosje koriander
- 1 rode ui
- 2 limoenen
- 3-4 el olijfolie
- 100 gram zwarte of Kalamata olijven
- peper naar smaak
Pel de ui en snijd deze in smalle reepjes. Pers de limoenen in een schaaltje uit en leg de ui hierin te weken. Zo haal je het hele scherpe uit de ui en tegelijkertijd zal de ui er mooi roze door kleuren.
Verwijder de schil en zoveel mogelijk pitten van de watermeloen en snijd deze in hapklare stukken.
Hak de feta en de olijven grof.
Plaats beiden in een grote schaal.
Hak de munt en de koriander fijn. Sprenkel dit over de salade.
Voeg de ui, olijfolie en het limoensap ook toe. Maal er wat peper overheen. Schep de salade met je handen om, zodat de watermeloen en feta mooi hun vorm behouden.
Proef en voeg evt meer limoensap en/of peper toe.
Aantal personen: 6
Bron: Nigella Lawson (iets aangepast)
27 augustus 2010