Ingrediënten
- 2x 100 gram zachte geitenkaas (bv Bettine Blanc)
- 75 gram sla (bv eikenblad, waterkers of een mengeling)
- 1 rijpe peer
- een handje gepelde walnoten
- 1 el vloeibare honing
- 3 el walnotenolie
- zout & peper
Bereiding
Verwarm de oven op de grillstand.
Schik de sla op 2 borden. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijdt in partjes. Verdeel dan over de 2 borden.
Meng de olie, honing en peper&zout naar smaak. Gril de geitenkaas tot de bovenkant goudbruin is.
Leg de geitenkaas op de salade, schenk de dressing erover en verdeel de walnoten.
Lekker met knapperig stokbrood.
Variatie
- De geitenkaas over sneetjes stokbrood verdelen en dan grillen.
- Een andere kaassoort gebruiken, bv blauwe kaas.
- Een groene appel of druiven, ipv peer, gebruiken.
Aantal personen: 2
1 september 2010