Ingrediënten
- 25 gram boter
- 3 grote, rode uien, in fijne plakjes gesneden
- 1 el verse thijmblaadjes
- 2 el lichte basterdsuiker
- 2 el balsamico azijn
- 450 gram bladerdeeg, ontdooid
- 100 gram feta, verkuimeld
- 175 gram olijven,gehakt
- 1 el extra virgin olijfolie
- een handje basilicumblaadjes
- peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
Verhit de boter in een pan met dikke bodem en bak op een middelhoog vuur de uien glazig. Voeg de thijmblaadjes, basterdsuiker en azijn toe en kook het geheel nog zo’n 5-10 min. tot de sappen een dikke, glanzende siroop vormen. Breng op smaak met wat zout en peper en zet van het vuur af om af te koelen.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Leg de bladerdeegplakjes op elkaar en rol dit uit, op een met bloem bestoven werkblad, tot een lap van 30×20 cm.
Leg het deeg op een met bakpapier bekleedt bakplaat en schik het uienmengsel op het deeg.
Verdeel de feta en de olijven erover en maal er wat verse peper over. Als laatst druppel je er nog wat olijfolie over.
Bak de taart ongeveer 15-20 min. tot het deeg gerezen en goudbruin is.
Scheur wat verse basilicumblaadjes erover en serveer direct.
Tips
Serveer met een frisse, knapperige, groene salade. B.v met rucola.
Je kunt dit gerecht ook als voorgerecht voor 6 personen, of als borrelhapje voor 8 personen serveren.
Aantal personen: 4
Bron: aangepast, naar recept van BBC Good Food "101 Veggie Dishes" http://www.bbcgoodfood.com/recipes/3216/red-onion-feta-and-olive-tart