Pompoensoep met een Indiaas tintje

Voorgerecht

Ingrediënten

  • 1 middelmaatje oranje pompoen, zaden verwijderd en in blokjes gehakt
  • 1 grote ui, gesnippert
  • 1 el olie
  • 2 kruimige aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 2 tenen knoflook, gehakt
  • groentenbouillion
  • een blik kokosmelk
  • 1 el Garam Masala kruiden
  • vers gehakte koriander

Bereidingswijze

Verhit de olie in een soeppan met dikke bodem. Fruit de ui tot deze glazig is en voeg dan de pompoen en aardappel toe. Bak dit op een zacht vuur voor ongeveer 3 min. Voeg dan de knoflook  en de Masala kruiden toe en bak nog een minuutje
Giet er zoveel bouillion bij dat het geheel net onder het vocht staat.
Breng aan de kook, draai het vuur zacht en doe de deksel op de pan. Kook ongeveer 15 minuten.
Voeg de kokosmelk toe, warm nog even door (niet meer laten koken, dat gaat de kokosmelk in de schift!) en zet dan het vuur uit.
Pureer de soep met de staafmixer of in een blender. Proef of de soep nog peper en zout nodig heeft.
Strooi vlak voor het serveren de koriander er over.

Tips

Je kunt er ook voor kiezen om de helft te pureren en de soep zo wat robuster te maken.
Serveer met warm, knapperig Naanbrood.
Gekruiden, gebakken tofureepjes smaken ook erg lekker in deze soep.
Hou je van pittig? Voeg dan zoveel rode peper toe, als je kunt hebben.

Pompoensoep met een Indiaas tintje, 6.5 out of 10 based on 6 ratings

Aantal personen: 6

Bron: eigen recept

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.5/10 (6 votes cast)

Reageer op dit bericht

Webdesign door Admire Webdesign