Ingrediënten
- 1 camembert, in zo’n houten doosje
- paar takjes verse thijm
- 1 tl honing
- vers gemalen peper
- 1 witlofje
- 1 rijpe peer
- zoveel stokbrood als je wil…
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Halveer de camembert zo, dat je 2 ronde schijven hebt. Leg in de 2 helften van het doosje een stukje bakpapier. Plaats hier, in elke helft, de plakken camembert in. Leg ze er zo in dat de snijkant naar boven ligt.
Besprenkel elke helft met wat honing, wat thijm en verse peper. Plaats dan in de oven en bak ze ongeveer een kwartier. De bovenkant moet lekker bubbelen en de kaas moet goed heet en vloeibaar zijn.
In de tijd dat de kaas in de oven staat, haal je de blaadjes van de witlof los en leg je deze op een mooie schaal.
Schil de peer en verwijder het klokhuis. Snijd de peer in partjes en leg deze bij de witlof op de schaal.
Snijd het stokbrood in plakjes en serveer dit in een apart mandje erbij.
Haal de camembert uit de oven, leg elk doosje op een bordje en serveer de witlof, peer en het stokbrood erbij.
Doop dit stuk voor stuk in de kaas en smullen maar!
Tips
Je kunt volop variëren met de “cruditées”. Bleekselderij stengels, lekker stevig boerenbrood, tomaatjes, gekookte krieltjes in schil…wat je maar lekker lijkt!
Strooi ook eens voor het serveren wat walnoten over de kaas. Ook heerlijk.
Aantal personen: 2
Bron: eigen recept
Vanavond gegeten, met in bouillon gekookte bleekselderij en paprika, ciabatta, tomaatjes, kiwi en peer + een salade erbij. HEERLIJK!!
En erg makkelijk