Ingrediënten
- Voor de soep:
- 3 eetlepels boter of margarine
- 750 gram uien
- 1 liter kruidenbouillon (van tablet)
- 1 laurierblad
- 1 eetlepel basilicum
Voor de broodjes
- 4 voorgebakken meergranen pistoletjes
- mosterd
- belegen kaas
- versgemalen peper
Bereidingswijze
Snij de uien in halve ringen. Smelt de boter in een middelgrote pan en laat hierin de uien een half uur zachtjes sudderen. Roer af en toe om, om aanbakken te voorkomen.
Voeg de bouillon en het laurierblad toe, en laat de soep een half uur zachtjes koken.
Bak ondertussen de pistoletjes af in de oven, en snijdt ze daarna over de lengte doormidden. Besmeer alle helften met mosterd, beleg met plakjes kaas en bestrooi met versgemalen peper. Zet de broodjes enkele minuten in de oven met de grillstand aan.
Voeg voor het serveren van de soep de basilicum en eventueel wat peper toe.
Tips
In plaats van voorgebakken pistoletjes kun je ook zelfgebakken brood gebruiken, bijvoorbeeld focaccia brood.
Milde uiensoep met mosterd-kaasbroodjes,Aantal personen: 4
Bron: Recept ingestuurd door Renée Janssen