Gevuld picknick-brood met mozzarella en verse pesto

Picknick

Met de mooie dagen voor de deur, breekt ook de tijd van lekker buiten picknicken aan.
Er zijn veel heerlijke hapjes om mee te nemen, maar dit gevulde brood is wel een ‘show-stopper’ én heel praktisch!
Ik heb brood bij mijn lievelingsbakker gekocht: Le Perron.
Hier bakken de bakkers nog écht brood. Brood met biologische ingrediënten en een natuurlijke, lange rijstijd. Zonder onnodige toevoegingen, zoals ‘broodverbeteraar’ (waarom heet het ook ‘verbeteraar’ als het beter ‘verpester’ zou kunnen worden genoemd?) en vieze chemische vetzuren.

Dus: koop een rond brood en geniet met zijn allen van een heerlijke picknick!

 

Ingrediënten:

  • 1 groot, rond brood
  • 100 gram verse pesto
  • 1 courgette, in lange plakken gesneden/geschaafd
  • een scheutje olijfolie om in te bakken
  • 3 rijpe tomaten, in plakken
  • 2 bollen mozzarella, bij voorkeur van buffelmelk
  • een handje verse basilicumpeper en zout naar smaak.

Bereidingswijze:

Wentel de plakken courgette in wat olijfolie. Verhit een grillpan en grill de plakken courgette gaar. Bestrooi ze met peper en zout, naar smaak.

Snijdt de bovenkant van het ronde brood eraf, als een soort kapje. Hol het brood met je hand dan uit. Niet helemaal tot op de korst, je wil nog wel brood te eten hebben, zo’n cm 2-3 van de korst af laat je zitten.

Smeer de binnenkant van het brood lekker royaal in met de pesto. Bouw dan de vulling op:
courgette, tomaat, basilicum, peper en zout, mozzarella, pesto, courgette ect. ect. Tot alles op is.

Druk het kapje er stevig op en verpak het brood strak in plasticfolie. Op deze manier kun je het tot 24 uur prima in de koelkast bewaren.

Snijdt er tijdens de picknick mooie punten van. Door dit zo op het moment zelf te doen maak je er écht even een spannend moment van!
Mensen vragen zich natuurlijk af wat er in zal zitten.

Fijne zomer!

Het kapje van het brood afgesneden en uitgehold

Het kapje van het brood afgesneden en uitgehold

De binnenkant is besmeerd met pesto.

De binnenkant is besmeerd met pesto.

De vulling is tot bovenin opgebouwd.

De vulling is tot bovenin opgebouwd.

 

Gevuld picknick-brood met mozzarella en verse pesto, 9.0 out of 10 based on 1 rating

Aantal personen: 8-10

Bron: Eigen recept

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (1 vote cast)

Er is één reactie

  1. Bella schreef op 18 augustus 2015 om 14:18 uur:

    Heel erg bedankt voor het recept. Ik zelf lus geen courgette dus heb ik het vervangen door komkommer. Iedereen vond het heel lekker en ik zelf ook. Lekker en gezond! zeker een aanrader!

Reageer op dit bericht

Webdesign door Admire Webdesign