Verse vijgen zijn nu volop te koop. Geniet ervan!
Ingrediënten:
- Eén stokbrood (mag best wat oud zijn)
- kommetje olijfolie
- 150 gram pittige kaas (bijvoorbeeld ‘overjarige’/Peccorino/een blauwschimmel)
- 5 verse, rijpe vijgen
- 75 gram rucola kruid
- zo’n 2 eetlepels vloeibare honing
- wat zout en vers gemalen peper
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bestrijk 20 plakje stokbrood aan beiden kanten en leg ze op een rooster. Bak de ‘crostini’ tot ze goudbruin en knapperig zijn. Blijf hierbij in de buurt, het bakproces gaat opeens erg snel!
Laat de crostini op het rooster buiten de oven afkoelen.
Schaaf de kaas in plakjes. Bijvoorbeeld met een dunschiller.
Snijdt de vijgen in 4-en.
Plaats op elk plakje crostini een plukje rucola, wat kaas en een kwart verse vijg.
Leg de crostini’s op een mooie, grote schaal en slinger er wat honing overheen. Sprenkel er wat zout en peper op.
Serveer direct.
Crostini met pittige kaas en verse vijgen,Aantal personen: 5
Bron: Eigen recept
12 september 2012
Peccorino is bepaald niet vegetarisch.
Beste Johanna,
Je hebt gelijk: veel kaassoorten bevatten dierlijk stremsel. Of dit stremsel in een vegetarisch eetpatroon past, daar verschillen de meningen over.Is er wel/niet speciaal een dier voor gedood? Of is het een slachtafvalprodukt. Een beetje het kip/ei verhaal, denk ik. Mensen die vegetarisch willen eten moeten dit voor zichzelf maar beslissen.
Ik zal het in de recepten die kaas bevatten nog specifiek gaan vermelden, dan is men er in ieder geval van op de hoogte!
Pecorino zie ik wel als vegetarisch, misschien meer een probleem voor veganisten?