Koud

Gevuld picknick-brood met mozzarella en verse pesto

Met de mooie dagen voor de deur, breekt ook de tijd van lekker buiten picknicken aan. Er zijn veel heerlijke hapjes om mee te nemen, maar dit gevulde brood is wel een ‘show-stopper’ én heel praktisch! Ik heb brood bij mijn lievelingsbakker gekocht: Le Perron. Hier bakken de bakkers nog écht brood. Brood met biologische […]

Lees verder

Crostini met pittige kaas en verse vijgen

Verse vijgen zijn nu volop te koop. Geniet ervan!  Ingrediënten: Eén stokbrood (mag best wat oud zijn) kommetje olijfolie 150 gram pittige kaas (bijvoorbeeld ‘overjarige’/Peccorino/een blauwschimmel) 5 verse, rijpe vijgen 75 gram rucola kruid zo’n 2 eetlepels vloeibare honing wat zout en vers gemalen peper Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestrijk 20 […]

Lees verder

Focaccia brood

Ingrediënten 5oo gram bloem, het liefst van het type ’00’ + extra om te bestuiven 2 tl zout een zakje gist, 7 gram 80 ml olijfolie + extra om te besprenkelen 250 ml warm water 3 takjes verse rozemarijn wat grof zeezout Bereidingswijze Zeef in een ruime kom de bloem. Voeg het zout en de […]

Lees verder

Geroosterde bietensalade

1 el rodewijnazijn 40 ml walnotenolie 1/2 teentje knoflook, geperst 1/2 tl Dijonmosterd 1 tl vloeibare honing 6 sjalotjes (in de schil) 6 teentjes knoflook (in de schil) 3 rode bieten, geschild 50 gram sla (bv rucola, waterkers of jonge bietenblaadjes) 25 gram walnoten, droog geroosterd Verwarm de oven voor op 200 graden. Klop in […]

Lees verder

Watermeloen, feta en olijven salade

In totaal 1,5 kg watermeloen 250 gram “echte” fetakaas (dus van geiten-of schapenmelk) bosje munt 1/2 bosje koriander 1 rode ui 2 limoenen 3-4 el olijfolie 100 gram zwarte of Kalamata olijven peper naar smaak Pel de ui en snijd deze in smalle reepjes. Pers de limoenen in een schaaltje uit en leg de ui […]

Lees verder
Webdesign door Admire Webdesign