Geroosterde bietensalade

Voorgerecht

  • 1 el rodewijnazijn
  • 40 ml walnotenolie
  • 1/2 teentje knoflook, geperst
  • 1/2 tl Dijonmosterd
  • 1 tl vloeibare honing
  • 6 sjalotjes (in de schil)
  • 6 teentjes knoflook (in de schil)
  • 3 rode bieten, geschild
  • 50 gram sla (bv rucola, waterkers of jonge bietenblaadjes)
  • 25 gram walnoten, droog geroosterd

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Klop in een kommetje de azijn, walnotenolie, geperste knoflook, honing en mosterd door elkaar. Breng op smaak met zeezout en vers gemalen peper. Zet dit apart.
Rooster de sjalotjes, knoflook en bieten in een ovenvaste schaal 1 uur in de oven.

Geroosterde bietensalade, 5.3 out of 10 based on 4 ratings

Aantal personen: 2

Bron: Vega Gerechten, Veltman Uitgevers

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.3/10 (4 votes cast)

Reageer op dit bericht

Webdesign door Admire Webdesign