Picknick
Zomerse tiramisu
Tiramisu….ik ken níemand die tiramisu níet kent en níemand die er níet van houdt. Dit Italiaanse dessert betekent letterlijk: ‘trek mij omhoog’. Als je een ‘down’ gevoel hebt, dan beurt het je dus op. Geloof mij. Dit recept flanste ik vandaag in elkaar, omdat ik zin in tiramisu had, maar geen zin in de zware […]
Lees verder‘Decadente dinsdag’: aardappelsalade met avocado en asperge
Dit nieuwe recept, ter ere van ‘Decadente dinsdag’, bewijst dat decadent helemaal niet altijd uit veel of dure ingrediënten moet bestaan. Ik geloof in een paar, kwalitatief goede, ingrediënten die samen gewoon hartstikke goed smaken. Zelf kies ik het liefst voor seizoensgerichte en biologische producten, juist omdat ze in het betreffende seizoen níet duur zijn […]
Lees verderMijn top 5 favoriet, vegetarisch broodbeleg
Wat eet ik graag op brood, als vegetariër? Elke dag (pinda)kaas is natuurlijk wel een beetje saai…. Maar, wees gerust, er zijn veel lekkere smeerseltjes en creatieve ingrediënten voor op een (stok)broodje en toastje te bedenken! Appelstroop, oude kaas, rucola en walnootjes Ik besmeer, het liefst een dik plak meergranen brood, met wat roomboter en appelstroop. […]
Lees verderGevuld picknick-brood met mozzarella en verse pesto
Met de mooie dagen voor de deur, breekt ook de tijd van lekker buiten picknicken aan. Er zijn veel heerlijke hapjes om mee te nemen, maar dit gevulde brood is wel een ‘show-stopper’ én heel praktisch! Ik heb brood bij mijn lievelingsbakker gekocht: Le Perron. Hier bakken de bakkers nog écht brood. Brood met biologische […]
Lees verderSpiced Toffee Apple Cake
Ingrediënten 200 gram dadels, ontpit 200 ml melk 250 gram boter, op kamertemperatuur 280 gram zelfrijzend bakmeel 200 gram lichtbruine basterdsuiker 0,5 theelepel bakpoeder 4 eieren 1 eetlepel koekkruiden 2 theelepels vanille extract 3 kleine, rode appels sap van een halve citroen handje zachte toffees een beetje poedersuiker, als decoratie Bereidingswijze Verwarm de oven voor […]
Lees verderNoord-Afrikaans geroosterde groenten met couscous
Een kruidig en verwarmend gerecht. Ook gemakkelijk te maken als je voor veel mensen moet koken! Ingrediënten: 200 gram couscous boullion olijfolie 50 gram rozijnen (of gedroogde abrikozen) 1 courgette, van zaadlijsten ontdaan en in stukjes gesneden 1 aubergine, in blokjes van 2×2 cm gesneden 1 rode paprika, zaadlijsten verwijderd en in blokjes gesneden 1 […]
Lees verderFocaccia brood
Ingrediënten 5oo gram bloem, het liefst van het type ’00’ + extra om te bestuiven 2 tl zout een zakje gist, 7 gram 80 ml olijfolie + extra om te besprenkelen 250 ml warm water 3 takjes verse rozemarijn wat grof zeezout Bereidingswijze Zeef in een ruime kom de bloem. Voeg het zout en de […]
Lees verderSinaasappel-ricottataart
Ingrediënten 1 vanillestokje geraspte schil van 0,5 sinaasappel (onbespoten) 250 g ricotta 3 eieren, gesplist 3 eetlepels bloem 150 g suiker sap van 1 sinaasappel lage taartvorm (22 cm), ingevet 50 gram pure chocolade Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit. Klop […]
Lees verderGroentenfrittata met hummus
Ingrediënten 2 rode paprika’s, in grote stukken gesneden en zaadlijsten verwijderd 600 gram zoete aardappelen/bataten, geschild en in plakken van 1 cm dik 2 preien, in ringen en gewassen 250 gram courgettes, in dunne plakken 500 gram aubergines, in plakken van 1 cm dik 8 eieren, licht geklopt 2 el gehakte basilicum 130 gram geraspte […]
Lees verder