High Tea
Spiced Toffee Apple Cake
Ingrediënten 200 gram dadels, ontpit 200 ml melk 250 gram boter, op kamertemperatuur 280 gram zelfrijzend bakmeel 200 gram lichtbruine basterdsuiker 0,5 theelepel bakpoeder 4 eieren 1 eetlepel koekkruiden 2 theelepels vanille extract 3 kleine, rode appels sap van een halve citroen handje zachte toffees een beetje poedersuiker, als decoratie Bereidingswijze Verwarm de oven voor […]
Lees verderCheesecake met zomervruchten uit de oven
Een heerlijk romige en zomerse cheesecake! Gebruik de lekkerste, rijpe vruchten die voorhanden zijn. Ga bramen of frambozen plukken en maak daarna deze zalige taart. Ingrediënten 175 gram Digestive biscuits 75 gram boter, gesmolten 175 gram zomervruchten naar keuze (bramen, bosbessen, frambozen en kersen zijn erg lekker in deze cheesecake) 450 gram Mascarpone 150 gram […]
Lees verderFrambozen-cupcakes
Ingrediënten 150 naturel yoghurt 3 eieren, los geklopt 1 theelepel vanille extract (of het merg van 1 vanille stokje) 175 gram fijne suiker 140 gram zelfrijzend bakmeel 1 theelepel bakpoeder 100 gram gemalen amandelen (ofwel amandelmeel) snufje zout 175 gram boter, gesmolten Om erbij te serveren potje frambozen jam 100 gram verse frambozen 300 gram […]
Lees verderSinaasappel-ricottataart
Ingrediënten 1 vanillestokje geraspte schil van 0,5 sinaasappel (onbespoten) 250 g ricotta 3 eieren, gesplist 3 eetlepels bloem 150 g suiker sap van 1 sinaasappel lage taartvorm (22 cm), ingevet 50 gram pure chocolade Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit. Klop […]
Lees verderAppeltaart
Ingrediënten Voor het deeg 300 gram bloem, in een kom gezeefd 200 gram boter, koud, in blokjes 100 gram suiker snufje zout 1 ei, los geklopt citroenrasp van 1/2 citroen Voor de vulling 1 kilo appels, bijvoorbeeld Jonagold, geschild en in kleine blokjes 100 gram lichte basterdsuiker sap van 1 citroen 100 gram rozijnen, in […]
Lees verderCarrotcake
Ingrediënten 125 gram zelfrijzend bakmeel extra bloem om te bestuiven snufje zout 1 tl kaneelpoeder 100 gram zachte bruine suiker 2 eieren 100 ml zonnebloemolie 125 gram wortels, geraspt 25 gram kokosrasp 25 gram pecannoten, in stukjes Glazuur 50 gram zachte roomboter 50 gram volle roomkaas 225 gram poedersuiker 1 tl sinaasappelsap rasp van 1 […]
Lees verderVoor de kleintjes: wortelcake
Zonder suiker, lekker en gezond! Ingrediënten 50 gram bloem, gezeefd extra bloem om de vorm mee te bestuiven 10 gram volkoren tarwemeel, gezeefd (vliesjes wel toevoegen) 1/2 tl kaneelpoeder 2 el dadelstroop 1 ei 50 ml zonnebloemolie 60 gram wortel, geraspt 50 gram banaan, geprakt Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet een […]
Lees verderWalnoottaart
Ingrediënten Deeg 250 gram bloem 2,5 el poedersuiker + extra voor het bestuiven 175 gram koude ongezouten boter, in blokjes + extra voor het invetten 1 ei 1 eidooier Vulling 175 gram gepelde walnoten 2 eieren 200 gram fijne suiker 1 tl vanille extract 1 eidooier, gemend met 2 el melk, voor het bestrijken creme […]
Lees verderLimoencake
Ingrediënten 2 biologische limoenen, in flinterdunne plakjes 175 gram suiker 175 gram zachte boter 4 eieren 1 zakje vanillesuiker geraspte schil en sap van 2 limoenen 250 gram bloem 1/2 zakje bakpoeder Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de plakjes limoen met 500 ml water en 50 gram suiker in een pan, […]
Lees verder