Speciale gelegenheden
Zomerse tiramisu
Tiramisu….ik ken níemand die tiramisu níet kent en níemand die er níet van houdt. Dit Italiaanse dessert betekent letterlijk: ‘trek mij omhoog’. Als je een ‘down’ gevoel hebt, dan beurt het je dus op. Geloof mij. Dit recept flanste ik vandaag in elkaar, omdat ik zin in tiramisu had, maar geen zin in de zware […]
Lees verder‘Decadente dinsdag’: aardappelsalade met avocado en asperge
Dit nieuwe recept, ter ere van ‘Decadente dinsdag’, bewijst dat decadent helemaal niet altijd uit veel of dure ingrediënten moet bestaan. Ik geloof in een paar, kwalitatief goede, ingrediënten die samen gewoon hartstikke goed smaken. Zelf kies ik het liefst voor seizoensgerichte en biologische producten, juist omdat ze in het betreffende seizoen níet duur zijn […]
Lees verderMijn top 5 favoriet, vegetarisch broodbeleg
Wat eet ik graag op brood, als vegetariër? Elke dag (pinda)kaas is natuurlijk wel een beetje saai…. Maar, wees gerust, er zijn veel lekkere smeerseltjes en creatieve ingrediënten voor op een (stok)broodje en toastje te bedenken! Appelstroop, oude kaas, rucola en walnootjes Ik besmeer, het liefst een dik plak meergranen brood, met wat roomboter en appelstroop. […]
Lees verderGevuld picknick-brood met mozzarella en verse pesto
Met de mooie dagen voor de deur, breekt ook de tijd van lekker buiten picknicken aan. Er zijn veel heerlijke hapjes om mee te nemen, maar dit gevulde brood is wel een ‘show-stopper’ én heel praktisch! Ik heb brood bij mijn lievelingsbakker gekocht: Le Perron. Hier bakken de bakkers nog écht brood. Brood met biologische […]
Lees verderGevulde portabella met feta
In mijn groentenla lagen 2 portabella’s mij al een paar dagen aan te staren. In de broodbak 2 droge boterhammen, die ik meestal dan maar rooster omdat ik ze liever niet weg wil gooien…. Maar deze keer besloot ik er iets anders mee te doen: de portabella’s werden gevuld met feta en een mengsel van […]
Lees verderZoete aardappelfrietjes met kruiden
Ingrediënten: 1 zoete aardappel 2 el olijfolie 3 tl knoflookpoeder (gebruik geen verse knoflook, dat verbrandt in de oven). 2 tl paprikapoeder 1 tl chillipoeder 1 tl grof zeezout Bereidingswijze: 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 2. Was de zoete aardappel. 3. Schil de aardappel niet. Snijd de aardappel in ongeveer 4 gelijke […]
Lees verderSpiced Toffee Apple Cake
Ingrediënten 200 gram dadels, ontpit 200 ml melk 250 gram boter, op kamertemperatuur 280 gram zelfrijzend bakmeel 200 gram lichtbruine basterdsuiker 0,5 theelepel bakpoeder 4 eieren 1 eetlepel koekkruiden 2 theelepels vanille extract 3 kleine, rode appels sap van een halve citroen handje zachte toffees een beetje poedersuiker, als decoratie Bereidingswijze Verwarm de oven voor […]
Lees verderCrostini met pittige kaas en verse vijgen
Verse vijgen zijn nu volop te koop. Geniet ervan! Ingrediënten: Eén stokbrood (mag best wat oud zijn) kommetje olijfolie 150 gram pittige kaas (bijvoorbeeld ‘overjarige’/Peccorino/een blauwschimmel) 5 verse, rijpe vijgen 75 gram rucola kruid zo’n 2 eetlepels vloeibare honing wat zout en vers gemalen peper Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestrijk 20 […]
Lees verderNoord-Afrikaans geroosterde groenten met couscous
Een kruidig en verwarmend gerecht. Ook gemakkelijk te maken als je voor veel mensen moet koken! Ingrediënten: 200 gram couscous boullion olijfolie 50 gram rozijnen (of gedroogde abrikozen) 1 courgette, van zaadlijsten ontdaan en in stukjes gesneden 1 aubergine, in blokjes van 2×2 cm gesneden 1 rode paprika, zaadlijsten verwijderd en in blokjes gesneden 1 […]
Lees verder