Winter
Voor de kleintjes: wortelcake
Zonder suiker, lekker en gezond! Ingrediënten 50 gram bloem, gezeefd extra bloem om de vorm mee te bestuiven 10 gram volkoren tarwemeel, gezeefd (vliesjes wel toevoegen) 1/2 tl kaneelpoeder 2 el dadelstroop 1 ei 50 ml zonnebloemolie 60 gram wortel, geraspt 50 gram banaan, geprakt Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet een […]
Lees verderGestoofde pompoen met penne

Ingrediënten 1 pompoen (biologisch) 3 el olijfolie 4 kleine uien, in kwarten 1 teen knoflook, in plakjes 1 pak sugo pastasaus kruiden (390 g) 300 g penne (pasta, zak 500 g) 1 bakje ricotta (verse kaas, 250 g) 1 el Italiaanse kruiden (potje 12 g) Bereidingswijze Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en […]
Lees verderWortel-kokossoep

Een heerlijke najaarssoep met veel geurige specerijen. Nodig vrienden of familie uit, maak een grote pan van deze soep en smullen maar! Ingrediënten 600 gram wortelen/bospeen, geschrapt en in plakjes gesneden 1 ui, gesnipperd 2 tenen knoflook, gehakt 3 aardappelen, geschild en in blokjes 1 groot blik kokosmelk bouillonblokjes/1,5 liter verse bouillon 1 tl gemalen […]
Lees verderGegratineerde aubergine in tomatensaus
Ingrediënten 1 grote aubergine, in plakken van 1 cm dik gesneden 50 gram bloem snufje zout en peper 100 ml olijfolie 500 gram tomaten, kruisje ingekerfd 1 klein blikje tomatenpuree 1 ui, gsnipperd 2 tenen knoflook, gehakt 1 el Italiaanse kruiden 1 bol mozzarella 75 gram Parmezaanse kaas Bereidingswijze Maak eerst de tomatensaus door in […]
Lees verderPompoen-fetataart
Ingrediënten 700 gram flespompoen (butternutsquash), in stukjes van 2 cm gesneden 4 teentjes knoflook, ongepeld 5 el olijfolie 2 kleine, rode uien. in dunne halve ringen 1 el balsamico azijn 1 el donkerbruine basterdsuiker 100 gram feta, van goede kwaliteit, grof verkruimeld 1 el fijngehakte rozemarijnnaaldjes 1 rol kant-en-klaar kruimeldeeg (of 1 pakje deeg voor […]
Lees verderOpen lasagne met bladspinazie en mozzarella
Ingrediënten 1 pak verse lasagne vellen (AH koelvak), 8 lasagnevellen in totaal 600 gram verse bladspinazie, gewassen en gedroogd 2 tenen knoflook, gehakt 2 sjalotten, gesnipperd 2 bollen mozzarella, van buffelmelk 1 el verse thijmnaaldjes een hand verse basilicum 80 gram boursin roomkaas 250 gram cherry -of romatomaatjes een snufje vers geraspte nootmuskaat Bereidingswijze 2 […]
Lees verderChocolade, hazelnoot en karameltaart
Ingrediënten Voor het deeg 250 gram bloem 125 gram boter, op kamertemperatuur 75 gram fijne suiker 1 ei, los geklopt Voor de karamellaag 50 gram boter 75 ml slagroom 100 gram lichte basterdsuiker 150 gram geroosterde hazelnoten, grof gehakt Voor de chocoladelaag 200 ml slagroom 200 gram bittere chocolade Om te serveren cacaopoeder geklopte slagroom […]
Lees verderPasta met romige blauwe kaas saus
Ingrediënten 150-200 gram gedroogde pasta, b.v spaghetti 1 kleine ui, gesnipperd 1 el verse thijm 150 ml slagroom 100 gram blauwe kaas 50 ml witte wijn een handje gehakte walnoten peper en zout naar smaak 2 el verse salieblaadjes Bereidingswijze Zet een grote pan water op, voor de pasta. Fruit in wat olie de ui […]
Lees verderAppel/rabarber Crumble

Ingrediënten voor de vulling 4 grote kookappels (b.v goudreinettes), geschild, klokhuis verwijderd en in blokjes gesneden 6 stengels rabarber (niet te dik), in stukjes van 4 cm sap en rasp van de schil van 1 (onbespoten) sinaasappel 3 el suiker voor de crumble/het deeg 150 gram bloem 100 gram gemalen amandelen 50 gram fijne havervlokken 150 gram […]
Lees verderStrüdel met paddenstoelen en kaassaus
Ingrediënten 1 rode ui, fijngesnipperd 2 teentjes knoflook, gehakt 200 gram pompoen, schoongemaakt en in blokjes van 2 bij 2 cm 100 gram gemengde paddenstoelen, schoongemaakt en ik stukjes gescheurd 75 gram kastanjes (makkelijkst zijn die uit een vacuumverpakking) een paar takjes thijm 125 gram filodeeg een paar el sesamzaadjes een klein kommetje olijfolie of […]
Lees verder