Seizoenen
Appel/rabarber Crumble

Ingrediënten voor de vulling 4 grote kookappels (b.v goudreinettes), geschild, klokhuis verwijderd en in blokjes gesneden 6 stengels rabarber (niet te dik), in stukjes van 4 cm sap en rasp van de schil van 1 (onbespoten) sinaasappel 3 el suiker voor de crumble/het deeg 150 gram bloem 100 gram gemalen amandelen 50 gram fijne havervlokken 150 gram […]
Lees verderStrüdel met paddenstoelen en kaassaus
Ingrediënten 1 rode ui, fijngesnipperd 2 teentjes knoflook, gehakt 200 gram pompoen, schoongemaakt en in blokjes van 2 bij 2 cm 100 gram gemengde paddenstoelen, schoongemaakt en ik stukjes gescheurd 75 gram kastanjes (makkelijkst zijn die uit een vacuumverpakking) een paar takjes thijm 125 gram filodeeg een paar el sesamzaadjes een klein kommetje olijfolie of […]
Lees verderCurry met pompoen
Ingrediënten 1 middelgrote pompoen (kan oranje pompoen of b.v flespompoen zijn) 1 grote ui, gesnipperd 2 teentjes knoflook, gehakt 3 vastkokende aardappelen, geschild en in blokjes gesneden 2 el garam masala kruiden of curry pasta (b.v van Patak’s) 200 gram spercieboontjes, vers of diepvries 1 blik kokosmelk groentenbouillon zout en peper een flinke hand cashewnoten […]
Lees verderPompoensoep met een Indiaas tintje

Ingrediënten 1 middelmaatje oranje pompoen, zaden verwijderd en in blokjes gehakt 1 grote ui, gesnippert 1 el olie 2 kruimige aardappelen, geschild en in blokjes gesneden 2 tenen knoflook, gehakt groentenbouillion een blik kokosmelk 1 el Garam Masala kruiden vers gehakte koriander Bereidingswijze Verhit de olie in een soeppan met dikke bodem. Fruit de ui […]
Lees verder