Lente

‘Decadente dinsdag’: aardappelsalade met avocado en asperge

Dit nieuwe recept, ter ere van ‘Decadente dinsdag’, bewijst dat decadent helemaal niet altijd uit veel of dure ingrediënten moet bestaan. Ik geloof in een paar, kwalitatief goede, ingrediënten die samen gewoon hartstikke goed smaken. Zelf kies ik het liefst voor seizoensgerichte en biologische producten, juist omdat ze in het betreffende seizoen níet duur zijn […]

Lees verder

Gevuld picknick-brood met mozzarella en verse pesto

Met de mooie dagen voor de deur, breekt ook de tijd van lekker buiten picknicken aan. Er zijn veel heerlijke hapjes om mee te nemen, maar dit gevulde brood is wel een ‘show-stopper’ én heel praktisch! Ik heb brood bij mijn lievelingsbakker gekocht: Le Perron. Hier bakken de bakkers nog écht brood. Brood met biologische […]

Lees verder

Rabarbercake met amandelmeel, sinaasappel en witte chocolade

Oh Goodie, wat een heerlijk excuus om vaak te bakken: onze rabarberplanten in de moestuin zijn ontplóft! Ik pluk de dikkere stengels om moes van te maken. De dunne, kleinere stengels zijn nog wat zoeter en malser, dus deze gaan door gebak heen. Onderstaand recept is geïnspireerd op een recept van een mede-kookliefhebster, al heb […]

Lees verder

Frambozen-cupcakes

Ingrediënten 150 naturel yoghurt 3 eieren, los geklopt 1 theelepel vanille extract (of het merg van 1 vanille stokje) 175 gram fijne suiker 140 gram zelfrijzend bakmeel 1 theelepel bakpoeder 100 gram gemalen amandelen (ofwel amandelmeel) snufje zout 175 gram boter, gesmolten Om erbij te serveren potje frambozen jam 100 gram verse frambozen 300 gram […]

Lees verder

Focaccia brood

Ingrediënten 5oo gram bloem, het liefst van het type ’00’ + extra om te bestuiven 2 tl zout een zakje gist, 7 gram 80 ml olijfolie + extra om te besprenkelen 250 ml warm water 3 takjes verse rozemarijn wat grof zeezout Bereidingswijze Zeef in een ruime kom de bloem. Voeg het zout en de […]

Lees verder

Appeltaart

Ingrediënten Voor het deeg 300 gram bloem, in een kom gezeefd 200 gram boter, koud, in blokjes 100 gram suiker snufje zout 1 ei, los geklopt citroenrasp van 1/2 citroen Voor de vulling 1 kilo appels, bijvoorbeeld Jonagold, geschild en in kleine blokjes 100 gram lichte basterdsuiker sap van 1 citroen 100 gram rozijnen, in […]

Lees verder

Gegratineerde aubergine in tomatensaus

Ingrediënten 1 grote aubergine, in plakken van 1 cm dik gesneden 50 gram bloem snufje zout en peper 100 ml olijfolie 500 gram tomaten, kruisje ingekerfd 1 klein blikje tomatenpuree 1 ui, gsnipperd 2 tenen knoflook, gehakt 1 el Italiaanse kruiden 1 bol mozzarella 75 gram Parmezaanse kaas Bereidingswijze Maak eerst de tomatensaus door in […]

Lees verder

Open lasagne met bladspinazie en mozzarella

Ingrediënten 1 pak verse lasagne vellen (AH koelvak), 8 lasagnevellen in totaal 600 gram verse bladspinazie, gewassen en gedroogd 2 tenen knoflook, gehakt 2 sjalotten, gesnipperd 2 bollen mozzarella, van buffelmelk 1 el verse thijmnaaldjes een hand verse basilicum 80 gram boursin roomkaas 250 gram cherry  -of romatomaatjes een snufje vers geraspte nootmuskaat Bereidingswijze 2 […]

Lees verder

Groentenfrittata met hummus

Ingrediënten 2 rode paprika’s, in grote stukken gesneden en zaadlijsten verwijderd 600 gram zoete aardappelen/bataten, geschild en in plakken van 1 cm dik 2 preien, in ringen en gewassen 250 gram courgettes, in dunne plakken 500 gram aubergines, in plakken van 1 cm dik 8 eieren, licht geklopt 2 el gehakte basilicum 130 gram geraspte […]

Lees verder

Chocolade, hazelnoot en karameltaart

Ingrediënten Voor het deeg 250 gram bloem 125 gram boter, op kamertemperatuur 75 gram fijne suiker 1 ei, los geklopt Voor de karamellaag 50 gram boter 75 ml slagroom 100 gram lichte basterdsuiker 150 gram geroosterde hazelnoten, grof gehakt Voor de chocoladelaag 200 ml slagroom 200 gram bittere chocolade Om te serveren cacaopoeder geklopte slagroom […]

Lees verder
Webdesign door Admire Webdesign