Herfst

Gevulde portabella met feta

In mijn groentenla lagen 2 portabella’s mij al een paar dagen aan te staren. In de broodbak 2 droge boterhammen, die ik meestal dan maar rooster omdat ik ze liever niet weg wil gooien…. Maar deze keer besloot ik er iets anders mee te doen: de portabella’s werden gevuld met feta en een mengsel van […]

Lees verder

Zoete aardappelfrietjes met kruiden

Ingrediënten: 1 zoete aardappel 2 el olijfolie 3 tl knoflookpoeder (gebruik geen verse knoflook, dat verbrandt in de oven). 2 tl paprikapoeder 1 tl chillipoeder 1 tl grof zeezout Bereidingswijze: 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 2. Was de zoete aardappel. 3. Schil de aardappel niet. Snijd de aardappel in ongeveer 4 gelijke […]

Lees verder

Pink risotto

Wát een kleur hè! Ge-wel-dig, vind ik het. Niet alleen best makkelijk te maken, maar het staat ook nog eens erg ‘funky’ op een door de weekse dinertafel! Of denk aan Valentijnsdag…. Enjoy! Ingrediënten – 300 gram risottorijst (elke supermarkt verkoopt dit tegenwoordig) – ongeveer 1 liter hete groentenboullion – een scheut olijfolie – 1 […]

Lees verder

Chili sin carne

Heerlijk om met een grotere groep om de tafel te zitten en van alles op de Taco te leggen! Ingrediënten 1 flinke ui, gesnipperd 4 tenen knoflook, gehakt 1 doosjes champignons, in plakjes gesneden 1 grote, of 2 kleine, courgette’s. Zaadlijsen verwijderd en in blokjes gesneden 2 paprika’s, zaadlijsten verwijderd en in blokjesgesneden 2 pakjes […]

Lees verder

Spiced Toffee Apple Cake

Ingrediënten 200 gram dadels, ontpit 200 ml melk 250 gram boter, op kamertemperatuur 280 gram zelfrijzend bakmeel 200 gram lichtbruine basterdsuiker 0,5 theelepel bakpoeder 4 eieren 1 eetlepel koekkruiden 2 theelepels vanille extract 3 kleine, rode appels sap van een halve citroen handje zachte toffees een beetje poedersuiker, als decoratie Bereidingswijze Verwarm de oven voor […]

Lees verder

Crostini met pittige kaas en verse vijgen

Verse vijgen zijn nu volop te koop. Geniet ervan!  Ingrediënten: Eén stokbrood (mag best wat oud zijn) kommetje olijfolie 150 gram pittige kaas (bijvoorbeeld ‘overjarige’/Peccorino/een blauwschimmel) 5 verse, rijpe vijgen 75 gram rucola kruid zo’n 2 eetlepels vloeibare honing wat zout en vers gemalen peper Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestrijk 20 […]

Lees verder

Frambozen-cupcakes

Ingrediënten 150 naturel yoghurt 3 eieren, los geklopt 1 theelepel vanille extract (of het merg van 1 vanille stokje) 175 gram fijne suiker 140 gram zelfrijzend bakmeel 1 theelepel bakpoeder 100 gram gemalen amandelen (ofwel amandelmeel) snufje zout 175 gram boter, gesmolten Om erbij te serveren potje frambozen jam 100 gram verse frambozen 300 gram […]

Lees verder

Milde uiensoep met mosterd-kaasbroodjes

Ingrediënten Voor de soep: 3 eetlepels boter of margarine 750 gram uien 1 liter kruidenbouillon (van tablet) 1 laurierblad 1 eetlepel basilicum Voor de broodjes 4 voorgebakken meergranen pistoletjes mosterd belegen kaas versgemalen peper Bereidingswijze Snij de uien in halve ringen. Smelt de boter in een middelgrote pan en laat hierin de uien een half […]

Lees verder

Focaccia brood

Ingrediënten 5oo gram bloem, het liefst van het type ’00’ + extra om te bestuiven 2 tl zout een zakje gist, 7 gram 80 ml olijfolie + extra om te besprenkelen 250 ml warm water 3 takjes verse rozemarijn wat grof zeezout Bereidingswijze Zeef in een ruime kom de bloem. Voeg het zout en de […]

Lees verder

Snelle mini fondue van camembert

Ingrediënten 1 camembert, in zo’n houten doosje paar takjes verse thijm 1 tl honing vers gemalen peper 1 witlofje 1 rijpe peer zoveel stokbrood als je wil… Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de camembert zo, dat je 2 ronde schijven hebt. Leg in de 2 helften van het doosje een stukje […]

Lees verder
Webdesign door Admire Webdesign