De Vegetarische Restaurantweek

In Nederland vindt begin oktober de eerste Vegetarische Restaurantweek ter wereld plaats. Bij de meer dan 100 deelnemende restaurants kan iedereen proeven hoe lekker en gevarieerd de vegetarische keuken kan zijn.

De Vegetarische Restaurantweek duurt van 3 tot en met 9 oktober en is een initiatief van de Nederlandse Vegetariërsbond en Vroege Vogels. De week wordt georganiseerd in samenwerking met Variatie op de Kaart en Dinnersite.

Topkok Jonnie Boer van driesterrenrestaurant De Librije steunt de Vegetarische Restaurantweek. “Vegetarisch koken is een feest, koks van mij staan gewoon te juichen als er vegetarische gasten binnen komen”, aldus Boer in VARA radio 1 programma Vroege Vogels.

Weinig les
Volgens Jonnie Boer kan er niet alleen in restaurants, maar ook bij de kookopleidingen kan nog veel verbeteren. Volgens hem wordt er nog nauwelijks les gegeven in vegetarisch koken.

Workshop
De eetgelegenheden die meedoen aan de Vegetarische Restaurantweek kunnen een kookworkshop volgen bij de Librije. De workshops worden georganiseerd door Variatie op de kaart.

Zelf bedenken
Joris Heijnen van Variatie op de kaart: “Tijdens de interactieve workshop bedenken we en maken we meerdere vegetarische gerechten. Voor koks een leuke manier om meer te leren over de vegetarische keuken door te doen en te leren van anderen”.

Gratis voorgerecht
Tijdens de Vegetarische Restaurantweek krijgt iedereen die een vegetarisch driegangenmenu bestelt het vegetarische voorgerecht gratis. Ook de tafelgenoot krijgt een gratis vegetarisch voorgerecht.

Er zijn 2 reacties

 1. Wubben schreef op 27 juli 2012 om 13:17 uur:

  Wat een ontzettend leuk initiatief. Van harte hoop ik dat meer restaurant het vegetarisch eten als een culinaire uitdaging gaan zien.
  mijn indruk is dat er zeker wel vooruitgang is bij restaurants, maar het blijft toch een beetje hangen in tofu en pasta’s.
  Ik ga zeker uit eten in de vegetarische restaurantweek!!!

 2. Laura schreef op 12 september 2012 om 20:51 uur:

  Hoi Wilma,
  Leuk dat je zo enthousiast bent! Door drukte thuis (gezinsuitbreiding :-)) was mijn site even in de ruststand. Jouw reactie is ook op de post van de restaurantweek 2011. De nieuwe restaurantweek 2012 komt er aan, bekijk dus voor de juiste info deze link. Veel plezier alvast!

Reageer op dit bericht

Webdesign door Admire Webdesign