De Vegetarische Restaurantweek 2012

Van 1 tot en met 7 oktober 2012 wordt voor de tweede keer De Vegetarische Restaurantweek gehouden.  In deze week laten deelnemende restaurants zien hoe lekker en verrassend de vegetarische keuken kan zijn. Voor de gasten geldt een aantrekkelijk aanbod:

‘Een menu kost 25 euro.
Daarnaast is er keuze uit minstens 2 menu’s waarvan één bijzonder menu dat speciaal voor de week wordt gemaakt.*’

Met dit aanbod wil De Vegetarische Restaurantweek iedereen verleiden om te genieten van het lekkerste uit de vegetarische keuken.

Vegetarisch

Steeds meer mensen kiezen er bewust voor om het vlees een dagje te laten staan. In Nederland is het voor ruim vier miljoen mensen niet meer vanzelfsprekend om iedere dag vlees te eten.  Vegetarisch past in een gezonde en bewuste levensstijl en is beter voor dieren en het milieu. Steeds meer onderzoeken tonen aan dat vegetarisch eten de kans op een aantal gevaarlijke welvaartsziekten verkleint. Dat is allemaal mooi meegenomen, maar vegetarisch is in de eerste plaats erg lekker en biedt eindeloze variatiemogelijkheden. De Vegetarische Restaurantweek helpt op deze culinaire ontdekkingstocht.

Lekker Kiezen

Lekker eten en keuze staan centraal tijdens de tweede editie van De Vegetarische Restaurantweek. Tijdens de Vegetarische Restaurantweek doen de deelnemende restaurants daarom hun uiterste best om een verrassend en verleidelijk menu aan te bieden. Daarnaast kun je kiezen uit minstens 2 menu, waarvan één ook nog speciaal voor de week is ontwikkeld! Om hun gerechten nog lekkerder te maken krijgen deelnemende restaurants de gelegenheid om een workshop te volgen van een gespecialiseerde trainer.

Gastvrij voor Vegetariërs

Na de Vegetarische Restaurantweek ook vegetarisch uit eten?  Restaurants met het Keurmerk ‘Gastvrij voor Vegetariers’ hebben ten minste twee volwaardige vegetarische menu’s op de kaart staan. Bovendien committeren de restaurants met het Keurmerk zich aan de voorschriften van de Nederlandse Vegetariërsbond. De ingrediënten zijn dus zeker vegetarisch. Inmiddels voeren ruim 200 restaurants en horecaondernemingen het gewilde keurmerk.

*Bij enkele restaurants uit het hoogsegment zal een menu 40 euro kosten.

Reageer op dit bericht

Webdesign door Admire Webdesign