Nieuws
De vegetarische restaurantweek van 5-11 maart 2018
Wil je laagdrempelig en vooral lekker kennis maken met vegetarisch uit eten gaan? Van 5-11 maart word je door veel restaurants vegetarisch in de watten gelegd. Heerlijk smullen van creatieve menu’s zonder vlees! Op https://devegetarischerestaurantweek.nl vind je restaurants bij jou in de buurt en kun je reserveren.
Lees verderPeuter vertelt waarom hij geen dieren wil eten
Kijk dit filmpje om een schattig 3-jarig jongetje te zien vertellen waarom hij geen dieren wil eten
Lees verderWinactie: ‘vegetarisch koken voor 1 of 2 personen’
Sinds een paar weken ben ik de website nieuw leven aan het inblazen: ik post meer recepten en ben meer actief op Facebook. Samen met een vriendin en mijn man zijn we aan het bekijken op welke manier de website willen verbeteren en een nieuwere, strakkere en mobiel-vriendelijke site zal volgen. Een behoorlijke tijdsinvestering voor een moeder […]
Lees verderNieuw: Decadente Dinsdag!
Makkelijke Maandag, Meatless Monday, Woendag Gehaktdag, Sinner Sunday…. Er bestaan genoeg dagen waarop een ingrediënt of thema is vastgelegd. Ik vind dat je vooral lekker moet eten waar jij die dag zin in hebt, dus ik ga je niet vastpinnen op het eten van piepers op donderdag. Maar….om de saaie dinsdag van wat meer sjeu […]
Lees verderMijn top 5 favoriet, vegetarisch broodbeleg
Wat eet ik graag op brood, als vegetariër? Elke dag (pinda)kaas is natuurlijk wel een beetje saai…. Maar, wees gerust, er zijn veel lekkere smeerseltjes en creatieve ingrediënten voor op een (stok)broodje en toastje te bedenken! Appelstroop, oude kaas, rucola en walnootjes Ik besmeer, het liefst een dik plak meergranen brood, met wat roomboter en appelstroop. […]
Lees verderKookworkshops in Zwolle
Sinds kort geef ik ook kookworkshops in Zwolle en omgeving. De basis is lekker eten koken, met veel verse ingrediënten, kruiden en specerijen. ‘(h)eerlijk koken, zonder pakjes en zakjes’, alles van jezelf en niks van Maggi, Knorr of Honig. Die hebben we helemaal niet nodig, joh! Met een kleine groep deelnemers gaan we aan de […]
Lees verderDe Vegetarische Restaurantweek 2012
Van 1 tot en met 7 oktober 2012 wordt voor de tweede keer De Vegetarische Restaurantweek gehouden. In deze week laten deelnemende restaurants zien hoe lekker en verrassend de vegetarische keuken kan zijn. Voor de gasten geldt een aantrekkelijk aanbod: ‘Een menu kost 25 euro. Daarnaast is er keuze uit minstens 2 menu’s waarvan één […]
Lees verderDe Vegetarische Restaurantweek
In Nederland vindt begin oktober de eerste Vegetarische Restaurantweek ter wereld plaats. Bij de meer dan 100 deelnemende restaurants kan iedereen proeven hoe lekker en gevarieerd de vegetarische keuken kan zijn. De Vegetarische Restaurantweek duurt van 3 tot en met 9 oktober en is een initiatief van de Nederlandse Vegetariërsbond en Vroege Vogels. De week […]
Lees verderNiet vega (of misschien óók), wel duurzaam
Door een bewuste keuze te maken om vegetariër te worden, werd ik ook gelijk uitgedaagd om grondig na te denken waar ons voedsel vandaan komt. Door mij hier meer in te verdiepen wilde ik dit niet alleen van voedsel weten, maar ook van andere alledaagse zaken. Welke verzorgingsprodukten zijn niet op dieren getest en zijn […]
Lees verderUrban Chef in Arnhem
Wow, ik moet nog steeds even bij komen van de culinaire ervaring van gisteren…. Samen met mijn vriendin Babs, zusje Emma en zoonlief Thomas hebben wij hier heerlijk geluncht bij Urban Chef. Urban Chef is een traiteur/eetcafé in de Arnhemse Koningsstraat 50-51 (een stukje verderop van Bagels&Beans…ook lekker) Ten eerste wordt je als het ware […]
Lees verder