Voor de kleintjes: wortelcake

Nagerecht

Zonder suiker, lekker en gezond!

Ingrediënten

  • 50 gram bloem, gezeefd
  • extra bloem om de vorm mee te bestuiven
  • 10 gram volkoren tarwemeel, gezeefd (vliesjes wel toevoegen)
  • 1/2 tl kaneelpoeder
  • 2 el dadelstroop
  • 1 ei
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 60 gram wortel, geraspt
  • 50 gram banaan, geprakt

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 graden.
Vet een kleine, lage ovenschaal in en bestuif met wat bloem.

Voeg het bloem/meel en de kaneelpoeder samen in een kom. Meng de olie, het ei en de dadelstroop en schep dit door de het bloemmengsel.
Roer de geraspte wortel en geprakte banaan ook door dit beslag.

Mocht je beslag nog te stug zijn (het moet lekker van een lepel afglijden), voeg dan een scheutje yoghurt toe tot het wel soepel is.

Schep het beslag in de vorm en bak het zo’n 20 min. Prik er na de baktijd met een schone spies in. Komt de spies er droog uit, dan is de cake gaar.
Zo niet, bak nog een paar minuten langer. Ben je bang dat de bovenkant te donker wordt? Dek deze dan af met wat aluminiumfolie.

Laat het cakeje in de vorm afkoelen.

Voor de kleintjes: wortelcake, 7.5 out of 10 based on 4 ratings

Aantal personen: 4-6

Bron: eigen recept

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.5/10 (4 votes cast)

Reageer op dit bericht

Webdesign door Admire Webdesign