Ingrediënten
- 2 biologische limoenen, in flinterdunne plakjes
- 175 gram suiker
- 175 gram zachte boter
- 4 eieren
- 1 zakje vanillesuiker
- geraspte schil en sap van 2 limoenen
- 250 gram bloem
- 1/2 zakje bakpoeder
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de plakjes limoen met 500 ml water en 50 gram suiker in een pan, en laat 10 minuten zachtjes koken.
Klop intussen de boter met de rest van de suiker licht en romig. Voeg de eieren één voor één toe en klop de vanillesuiker, limoenrasp en sap erdoor.
Zeef de bloem en bakpoeder in een kom en spatel geleidelijk door het eimengsel tot het goed gemengd is.
Schenk het beslag in een ingevette taartvorm van zo’n 22 cm doorsnede.
Laat de limoenplakken uitlekken en verdeel ze over het beslag.
Bak de cake 45 minuten, tot de cake goudbruin is.
Laat even afkoelen en serveer.
Tips
Ook lekker als de cake nog warm is: serveer met een bol kokosijs!
Limoencake,Aantal personen: 8-10
Bron: Recept uit Delicious.
30 september 2010