Hemelse Chocoladetaart

Nagerecht

Ingrediënten

  • 200 gram hele pure chcolade
  • 225 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • een beetje extra boter om de vorm mee in te vetten
  • 200 gram hele fijne suiker
  • 6 eieren, maat L
  • 100 gram fijngemalen amandelen zonder schil (deze zijn in zakjes te koop bij de natuurwinkel onder de naam “amandelmeel”, maar je zou ook los blanke amandelen kunnen kopen en zelf fijn malen)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe de chocolade in stukjes in een glazen schaal, samen met de boter. Hang deze schaal boven een pan met daarin bijna-kokend water. Let op dat de onderkant van de schaal niet in het water hangt want dan zou de chocolade alsnog kunnen verbranden. Roer af en toe in dit mengsel. Vet een springvorm (een goed sluitende!) van ongeveer 25 cm doorsnee in met boter. Bekleed te bodem met bakpapier, vet de zijkanten met boter in en bestuif met bloem. Scheid de eieren. In een grote, vetvrije kom ( kom goed afwassen en de kom met citroensap insmeren is gegarandeerd vetvrij) de eiwitten doen en in een wat kleinere kom de eidooiers. Nu zal het chocolademengsel wel zo’n beetje gesmolten zijn. Zet de schaal gewoon op het aanrecht, van de wamte af. Klop de eiwitten met een snufje zout op. Voeg ergens halverwege beetje bij beetje de suiker toe. Klop goed stijf! Klop de eidooiers los en voeg ze voorzichtig omscheppend aan de eiwitten toe. Voeg ook het amandelmeel toe. En als laatste het chocolademengsel. Even goed omscheppen, probeer de lucht erin te blijven scheppen. Schenk het mengsel in de vorm en plaats iets onder het midden van de oven. Bak ongeveer 45 min.

Tips

Hij zwelt tijdens het bakken flink op, maar zakt tijdens het afkoelen ook weer wat in. Ik laat ‘m in de oven afkoelen, met de deur op een kiertje. Het is een enorm machtige taart en zó ontzettend lekker. Het lijkt wel een beetje op Brownies. Doordat ie zo machtig is kun je zeker wel 9 tot 12 mensen ervan serveren. Ik heb laatst de punten in plasticfolie gewikkeld en in de vriezer gestopt. Handig voor als er onverwachts bezoek komt (of als je zelf er zin in hebt;-)) Even 30 seconden op een wat lager Watt ontdooien en hij smaakt net zo goed als vers uit de oven!

Hemelse Chocoladetaart, 9.2 out of 10 based on 5 ratings

Aantal personen: 12

Bron: World Food cafe (aangepast)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.2/10 (5 votes cast)

Er zijn 3 reacties

  1. Arnoud schreef op 27 augustus 2010 om 14:29 uur:

    Dit is echt een klassieker. Heerlijk!!

  2. JP schreef op 21 september 2010 om 19:36 uur:

    Ik heb de taart een keer van kokin Laura mogen proberen, en hij is echt heel erg lekker. En ook heel erg machtig, dus serveer je gasten echt geen enorme stukken :-)

  3. Aimfordelight schreef op 23 februari 2011 om 21:04 uur:

    Zalige taart. Wat ook lekker is: strooi er amandelschilfers op voor de taart de oven in gaat…

Reageer op dit bericht

Webdesign door Admire Webdesign