Zomerse tiramisu

Picknick

Tiramisu….ik ken níemand die tiramisu níet kent en níemand die er níet van houdt.
Dit Italiaanse dessert betekent letterlijk: ‘trek mij omhoog’. Als je een ‘down’ gevoel hebt, dan beurt het je dus op. Geloof mij.
Dit recept flanste ik vandaag in elkaar, omdat ik zin in tiramisu had, maar geen zin in de zware smaken van koffie en amaretto. 
Daarvoor in de plaats witte chocolade en frambozen.
Deze maken het fris en fruitig, precies wat op deze warme dag gewenst was!

Voor een royale schaal voor ongeveer 8 personen heb je nodig:

  • 250 ml room
  • 250 gram mascarpone
  • 100 gram witte chocolade
  • 2 eetlepels poedersuiker (of honing/ander zoetmiddel)
  • 250 gram savoiardi biscuits (voor een glutenvrije tiramisu kun je de biscuits van Schär gebruiken)
  • 1 kopje frambozensap ( ik gebruikte het boomgaardsap van de AH)
  • wat scheuten frambozenlikeur (wij hebben thuis een paar flessen likeur van Wajos staan, een Duitse likeurbranderij)
  • 250 gram verse frambozen

Bereidingswijze

Verdeel wat biscuits over de bodem van een schaal (de afmeting van een lasagneschaal is goed, maar rond, driehoekig…whatever, mag ook)
Je zal ongeveer de helft van de hoeveelheid biscuits nodig hebben.
Besprenkel de biscuits met wat frambozensap en likeur. Doorweek ze niet helemaal, het is lekker als ze ook een crunchy randje hier en daar houden.

Klop de mascarpone samen met de poedersuiker los in een kom. Smelt zachtjes de witte chocolade in de magnetron of au-bain-marie.
Laat de chocolade vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop de room lobbig, niet te stijf. Schep wat lepels door de mascarpone om het mengsel losser te maken en meng dan alle slagroom erdoor.
Schep als laatste de gesmolten chocolade erdoor. Proef even of het naar je zin is, of dat je het misschien iets zoeter wil.

Plet in een kommetje met een vork 1/3e van de frambozen met een theelepel suiker. Schep dit door de mascarpone-room.
Verdeel de helft van dit mengsel over de eerste laag savoiardi biscuits en sprenkel hier dan nog de helft van de frambozen overheen.
Leg dan de rest van de biscuits erop en besprenkel deze weer met wat frambozensap en likeur.
Schep hier de rest van het mascarpone-roommengsel op en strijk een beetje glad. Verdeel de overige frambozen erover, dek af met folie en zet je zomerse tiramisu in de koelkast. Ideaal gezien een nachtje, maar een paar uur is ook goed genoeg.

Hier ga je vrienden mee maken.

Zomerse tiramisu, 9.3 out of 10 based on 3 ratings

Aantal personen: 8

Bron: Eigen recept

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.3/10 (3 votes cast)

Reageer op dit bericht

Webdesign door Admire Webdesign