Gebak

Walnoottaart

Ingrediënten Deeg 250 gram bloem 2,5 el poedersuiker + extra voor het bestuiven 175 gram koude ongezouten boter, in blokjes + extra voor het invetten 1 ei 1 eidooier Vulling 175 gram gepelde walnoten 2 eieren 200 gram fijne suiker 1 tl vanille extract 1 eidooier, gemend met 2 el melk, voor het bestrijken creme […]

Lees verder

Limoencake

Ingrediënten 2 biologische limoenen, in flinterdunne plakjes 175 gram suiker 175 gram zachte boter 4 eieren 1 zakje vanillesuiker geraspte schil en sap van 2 limoenen 250 gram bloem 1/2 zakje bakpoeder Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de plakjes limoen met 500 ml water en 50 gram suiker in een pan, […]

Lees verder

Pruimen en amandeltaart

Ingrediënten Voor het deeg 200 gram koude boter, in blokjes 300 gram bloem 75 ml zure room Voor de “frangipane” 120 gram zachte boter 150 gram fijne suiker 2 eieren 50 ml rum 20 gram bloem 200 gram gemalen amandelen 20 rijpe pruimen, gehalveerd en ontpit Extra 1 eidooier 1 el melk roomijs Bereidingswijze Voor […]

Lees verder

Chocolade, hazelnoot en karameltaart

Ingrediënten Voor het deeg 250 gram bloem 125 gram boter, op kamertemperatuur 75 gram fijne suiker 1 ei, los geklopt Voor de karamellaag 50 gram boter 75 ml slagroom 100 gram lichte basterdsuiker 150 gram geroosterde hazelnoten, grof gehakt Voor de chocoladelaag 200 ml slagroom 200 gram bittere chocolade Om te serveren cacaopoeder geklopte slagroom […]

Lees verder

Appel/rabarber Crumble

Ingrediënten voor de vulling 4 grote kookappels (b.v goudreinettes), geschild, klokhuis verwijderd en in blokjes gesneden 6 stengels rabarber (niet te dik), in stukjes van 4 cm sap en rasp van de schil van 1 (onbespoten) sinaasappel 3 el suiker voor de crumble/het deeg 150 gram bloem 100 gram gemalen amandelen 50 gram fijne havervlokken 150 gram […]

Lees verder

Echte, Engelse Scones

Naar recept van mijn moeder Ingrediënten 225 gram bloem 4 tl bakpoeder 0,5 tl zout 15 gram suiker 50 gram boter 150 ml karnemelk Bereidingswijze Verhit de oven op 230 graden voor. Laat een bakblik bekleed met bakpapier erin staan, zodat deze al heet wordt. Doe de bloem, bakpoeder, het zout  en de boter in […]

Lees verder

Blueberry Soured Cream Cake

175 gr. roomboter 175 gr. suiker 3 eieren, L 225 gr. zelfrijzend bakmeel 1 tl. bakpoeder 2 tl vanille extract (een zakje vanillesuiker kan ook) ongeveer 100 karnemelk 175 gr. bosbessen (vers of diepvries) Oven op 175 graden verwarmen (hete lucht=160). Een vorm van ongeveer 23 cm invetten en met bloem bestrooien. Boter en suiker […]

Lees verder

Aardbeien-bladerdeegtaartje

1 rol koelverse bladerdeeg (of 6 plakjes bladerdeeg aan elkaar) 125 gram mascarpone 125 ml slagroom 1 dopje vanille extract of merg van 1 vanillestokje 4 eetlepels fijne suiker 500 gram verse aardbeien 50 gram pure chocolade wat poedersuiker als garnering Verwarm de oven voor. Bekleed de bakplaat met bakpapier en beleg met het bladerdeeg. […]

Lees verder

Hemelse Chocoladetaart

Ingrediënten 200 gram hele pure chcolade 225 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur een beetje extra boter om de vorm mee in te vetten 200 gram hele fijne suiker 6 eieren, maat L 100 gram fijngemalen amandelen zonder schil (deze zijn in zakjes te koop bij de natuurwinkel onder de naam “amandelmeel”, maar je zou ook […]

Lees verder
Webdesign door Admire Webdesign