Carrotcake

Nagerecht

Ingrediënten

  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • extra bloem om te bestuiven
  • snufje zout
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 100 gram zachte bruine suiker
  • 2 eieren
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 125 gram wortels, geraspt
  • 25 gram kokosrasp
  • 25 gram pecannoten, in stukjes

Glazuur

  • 50 gram zachte roomboter
  • 50 gram volle roomkaas
  • 225 gram poedersuiker
  • 1 tl sinaasappelsap
  • rasp van 1 sinaasappel (onbespoten)

Bereidingswijze

Vet een bakblik van 20 cm in. Bestuif met wat bloem.
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Zeef meel, zout en kaneelpoeder boven een ruime kom en roer er de suiker door. Voeg de eieren en olie toe en meng goed.

Roer er de geraspte wortel, kokosrasp en noten door.
Schenk het beslag in de vorm en bak zo’n 25-30 min. Prik rond het einde van de baktijd in de cake met een schone spies. Als deze er droog uit komt is de cake gaar. Zo niet, bak de cake dan nog iets langer. Bang dat deze dan te donker wordt? Dek de bovenkant af met aluminiumfolie.
Laat de cake in de vorm afkoelen.

Maak het glazuur als volgt:
Klop alle glazuur ingrediënten tot een luchtig en romig mengsel.

Haal de cake uit de vorm, snijd in stukjes naar keuze en besmeer met het glazuur.
Decoreer met nog wat stukjes pecannoot.

Carrotcake, 9.4 out of 10 based on 5 ratings

Aantal personen: 10-12

Bron: "Bakken, de beste recepten uit de hele wereld", Parragon uitgevers Aangepast recept

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.4/10 (5 votes cast)

Er is één reactie

  1. isolde schreef op 16 november 2011 om 21:23 uur:

    Wat een heerlijke cake/taart! Ik hoop dat mijn try-out half zo lekker wordt als de jouwe, dan is die nog geslaagd. Ik kan bijna niet wachten tot ik eraan kan beginnen. Je komt in ieder geval in mijn favorieten ; )

Reageer op dit bericht

Webdesign door Admire Webdesign