Blueberry Soured Cream Cake

Nagerecht

  • 175 gr. roomboter
  • 175 gr. suiker
  • 3 eieren, L
  • 225 gr. zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl. bakpoeder
  • 2 tl vanille extract (een zakje vanillesuiker kan ook)
  • ongeveer 100 karnemelk
  • 175 gr. bosbessen (vers of diepvries)

Oven op 175 graden verwarmen (hete lucht=160). Een vorm van ongeveer 23 cm invetten en met bloem bestrooien.
Boter en suiker romig kloppen. 1 voor 1 de eieren erdoor kloppen. Vanille toevoegen.
Bakmeel en bakpoeder erdoor roeren, en de zure room/karnemelk beetje bij beetje erdoor roeren. Iets minder of meer hiervan kan, het moet gewoon een lekker soepel beslag worden.
De bosbessen er voorzichtig doorheen roeren. Beslag in de vorm gieten en een beetje glad strijken.
Ongeveer 50 min. bakken, tot het goudbruin is, en het midden van de cake terug veert als je er met je vinger op drukt. Laat het geheel afkoelen.

Evt nog een “frosting” erbij maken:

200 gr. roomkaas (bv Philadelphia of mon chou)
een beetje zure room, om het smeersel soepel te maken
100 gr. poedersuiker.

Dit alles door elkaar roeren. Over de cake heen smeren. Evt nog garneren met verse bosbessen.

Blueberry Soured Cream Cake, 8.0 out of 10 based on 1 rating

Aantal personen: 10

Bron: BBC's 101 Cakes and Bakes

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.0/10 (1 vote cast)

Reageer op dit bericht

Webdesign door Admire Webdesign