Spanje

Zoete aardappelfrietjes met kruiden

Ingrediënten: 1 zoete aardappel 2 el olijfolie 3 tl knoflookpoeder (gebruik geen verse knoflook, dat verbrandt in de oven). 2 tl paprikapoeder 1 tl chillipoeder 1 tl grof zeezout Bereidingswijze: 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 2. Was de zoete aardappel. 3. Schil de aardappel niet. Snijd de aardappel in ongeveer 4 gelijke […]

Lees verder

Rabarbercake met amandelmeel, sinaasappel en witte chocolade

Oh Goodie, wat een heerlijk excuus om vaak te bakken: onze rabarberplanten in de moestuin zijn ontplóft! Ik pluk de dikkere stengels om moes van te maken. De dunne, kleinere stengels zijn nog wat zoeter en malser, dus deze gaan door gebak heen. Onderstaand recept is geïnspireerd op een recept van een mede-kookliefhebster, al heb […]

Lees verder

Crostini met pittige kaas en verse vijgen

Verse vijgen zijn nu volop te koop. Geniet ervan!  Ingrediënten: Eén stokbrood (mag best wat oud zijn) kommetje olijfolie 150 gram pittige kaas (bijvoorbeeld ‘overjarige’/Peccorino/een blauwschimmel) 5 verse, rijpe vijgen 75 gram rucola kruid zo’n 2 eetlepels vloeibare honing wat zout en vers gemalen peper Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestrijk 20 […]

Lees verder

Groentenfrittata met hummus

Ingrediënten 2 rode paprika’s, in grote stukken gesneden en zaadlijsten verwijderd 600 gram zoete aardappelen/bataten, geschild en in plakken van 1 cm dik 2 preien, in ringen en gewassen 250 gram courgettes, in dunne plakken 500 gram aubergines, in plakken van 1 cm dik 8 eieren, licht geklopt 2 el gehakte basilicum 130 gram geraspte […]

Lees verder

Spinazie en kaas quesadillas

Ingrediënten 250 gram ontdooide bladspinazie, uitgelekt in een zeef 175 gram pittige kaas (bv oude kaas, blauwe kaas, cheddar), geraspt 8 bloemtortilla’s 3 bosuitjes, fijn gesneden een handje verse koriander wat olijfolie Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 150 graden. Hak de spinazie fijn en meng dit met de kaas. Breng op smaak met zout […]

Lees verder
Webdesign door Admire Webdesign