Italië

Zomerse tiramisu

Tiramisu….ik ken níemand die tiramisu níet kent en níemand die er níet van houdt. Dit Italiaanse dessert betekent letterlijk: ‘trek mij omhoog’. Als je een ‘down’ gevoel hebt, dan beurt het je dus op. Geloof mij. Dit recept flanste ik vandaag in elkaar, omdat ik zin in tiramisu had, maar geen zin in de zware […]

Lees verder

‘Decadente dinsdag’: lasagne met aubergine

Lasagne is voor mij hét ultieme comfortfood. In de winter heerlijk verwarmend, in de zomer extra smaakvol door de rijpe seizoens-groenten. Ik smokkel een beetje door kant en klare ‘verse’ pastabladen en passata te gebruiken, maar compenseer dit weer door een romige bechamelsaus zelf te maken. Daar zit de decadentheid ‘m nou net in! Toegegeven, het kost […]

Lees verder

Cheat’s pasta

Cheating…ik heb het mijzelf eens gemakkelijk gemaakt met dit recept. Héél snel klaar, verse ingrediënten, in combinatie met handig voorraadkast-producten. Niemand die het door heeft ;) Ingrediënten: 200-300 gram pasta (op de foto zie je ‘gigli’) 250 cherrytomaatjes, gehalveerd 1 blik tomatenstukjes 2 sjalotten, fijn gesneden 2 tenen knoflook, gehakt 1 takje rozemarijnnaaldjes, naaldjes eraf […]

Lees verder

Pink risotto

Wát een kleur hè! Ge-wel-dig, vind ik het. Niet alleen best makkelijk te maken, maar het staat ook nog eens erg ‘funky’ op een door de weekse dinertafel! Of denk aan Valentijnsdag…. Enjoy! Ingrediënten – 300 gram risottorijst (elke supermarkt verkoopt dit tegenwoordig) – ongeveer 1 liter hete groentenboullion – een scheut olijfolie – 1 […]

Lees verder

Crostini met pittige kaas en verse vijgen

Verse vijgen zijn nu volop te koop. Geniet ervan!  Ingrediënten: Eén stokbrood (mag best wat oud zijn) kommetje olijfolie 150 gram pittige kaas (bijvoorbeeld ‘overjarige’/Peccorino/een blauwschimmel) 5 verse, rijpe vijgen 75 gram rucola kruid zo’n 2 eetlepels vloeibare honing wat zout en vers gemalen peper Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestrijk 20 […]

Lees verder

Focaccia brood

Ingrediënten 5oo gram bloem, het liefst van het type ’00’ + extra om te bestuiven 2 tl zout een zakje gist, 7 gram 80 ml olijfolie + extra om te besprenkelen 250 ml warm water 3 takjes verse rozemarijn wat grof zeezout Bereidingswijze Zeef in een ruime kom de bloem. Voeg het zout en de […]

Lees verder

Sinaasappel-ricottataart

Ingrediënten 1 vanillestokje geraspte schil van 0,5 sinaasappel (onbespoten) 250 g ricotta 3 eieren, gesplist 3 eetlepels bloem 150 g suiker sap van 1 sinaasappel lage taartvorm (22 cm), ingevet 50 gram pure chocolade Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit. Klop […]

Lees verder

Gestoofde pompoen met penne

Ingrediënten 1 pompoen (biologisch) 3 el olijfolie 4 kleine uien, in kwarten 1 teen knoflook, in plakjes 1 pak sugo pastasaus kruiden (390 g) 300 g penne (pasta, zak 500 g) 1 bakje ricotta (verse kaas, 250 g) 1 el Italiaanse kruiden (potje 12 g) Bereidingswijze Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en […]

Lees verder

Gegratineerde aubergine in tomatensaus

Ingrediënten 1 grote aubergine, in plakken van 1 cm dik gesneden 50 gram bloem snufje zout en peper 100 ml olijfolie 500 gram tomaten, kruisje ingekerfd 1 klein blikje tomatenpuree 1 ui, gsnipperd 2 tenen knoflook, gehakt 1 el Italiaanse kruiden 1 bol mozzarella 75 gram Parmezaanse kaas Bereidingswijze Maak eerst de tomatensaus door in […]

Lees verder

Snelle pasta met verse tomatensaus

Ingrediënten 1 rode ui, gesnipperd 1 teen knoflook, fijn gehakt 1 bakje (250 gram) cherry tomaatjes, liefst overrijp, gehalveerd 1 el balsamico azijn 1 el bruine basterdsuiker 1 el gemengde Italiaanse kruiden klein handje baslilicumblaadjes 2 el olijfolie 150-200 gram pasta peper en zout kaas naar smaak (bv feta, parmezaanse, cheddar) Bereidingswijze Zet een ruime […]

Lees verder
Webdesign door Admire Webdesign