Landen
Zomerse tiramisu
Tiramisu….ik ken níemand die tiramisu níet kent en níemand die er níet van houdt. Dit Italiaanse dessert betekent letterlijk: ‘trek mij omhoog’. Als je een ‘down’ gevoel hebt, dan beurt het je dus op. Geloof mij. Dit recept flanste ik vandaag in elkaar, omdat ik zin in tiramisu had, maar geen zin in de zware […]
Lees verderTortilla wraps gevuld met vega-chili sin carne
Een redelijk makkelijk en snel gerecht, boordevol groenten, plantaardig eiwit én smaak. Véél smaak! Ik kocht deze keer tortilla’s van het biologische merk ‘Amaizin’ (meestal maak ik ze zelf, maar nu had ik net iets teveel haast) en deze smaakten prima. Ik vind het heerlijk om de wraps helemaal compleet te maken door er een […]
Lees verder‘Decadente dinsdag’: lasagne met aubergine
Lasagne is voor mij hét ultieme comfortfood. In de winter heerlijk verwarmend, in de zomer extra smaakvol door de rijpe seizoens-groenten. Ik smokkel een beetje door kant en klare ‘verse’ pastabladen en passata te gebruiken, maar compenseer dit weer door een romige bechamelsaus zelf te maken. Daar zit de decadentheid ‘m nou net in! Toegegeven, het kost […]
Lees verderCheat’s pasta
Cheating…ik heb het mijzelf eens gemakkelijk gemaakt met dit recept. Héél snel klaar, verse ingrediënten, in combinatie met handig voorraadkast-producten. Niemand die het door heeft ;) Ingrediënten: 200-300 gram pasta (op de foto zie je ‘gigli’) 250 cherrytomaatjes, gehalveerd 1 blik tomatenstukjes 2 sjalotten, fijn gesneden 2 tenen knoflook, gehakt 1 takje rozemarijnnaaldjes, naaldjes eraf […]
Lees verderGevulde portabella met feta
In mijn groentenla lagen 2 portabella’s mij al een paar dagen aan te staren. In de broodbak 2 droge boterhammen, die ik meestal dan maar rooster omdat ik ze liever niet weg wil gooien…. Maar deze keer besloot ik er iets anders mee te doen: de portabella’s werden gevuld met feta en een mengsel van […]
Lees verderZoete aardappelfrietjes met kruiden
Ingrediënten: 1 zoete aardappel 2 el olijfolie 3 tl knoflookpoeder (gebruik geen verse knoflook, dat verbrandt in de oven). 2 tl paprikapoeder 1 tl chillipoeder 1 tl grof zeezout Bereidingswijze: 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 2. Was de zoete aardappel. 3. Schil de aardappel niet. Snijd de aardappel in ongeveer 4 gelijke […]
Lees verderPink risotto
Wát een kleur hè! Ge-wel-dig, vind ik het. Niet alleen best makkelijk te maken, maar het staat ook nog eens erg ‘funky’ op een door de weekse dinertafel! Of denk aan Valentijnsdag…. Enjoy! Ingrediënten – 300 gram risottorijst (elke supermarkt verkoopt dit tegenwoordig) – ongeveer 1 liter hete groentenboullion – een scheut olijfolie – 1 […]
Lees verderChili sin carne
Heerlijk om met een grotere groep om de tafel te zitten en van alles op de Taco te leggen! Ingrediënten 1 flinke ui, gesnipperd 4 tenen knoflook, gehakt 1 doosjes champignons, in plakjes gesneden 1 grote, of 2 kleine, courgette’s. Zaadlijsen verwijderd en in blokjes gesneden 2 paprika’s, zaadlijsten verwijderd en in blokjesgesneden 2 pakjes […]
Lees verderSpiced Toffee Apple Cake
Ingrediënten 200 gram dadels, ontpit 200 ml melk 250 gram boter, op kamertemperatuur 280 gram zelfrijzend bakmeel 200 gram lichtbruine basterdsuiker 0,5 theelepel bakpoeder 4 eieren 1 eetlepel koekkruiden 2 theelepels vanille extract 3 kleine, rode appels sap van een halve citroen handje zachte toffees een beetje poedersuiker, als decoratie Bereidingswijze Verwarm de oven voor […]
Lees verder