Ingredient ‘mozzarella’

‘Decadente dinsdag’: lasagne met aubergine

Lasagne is voor mij hét ultieme comfortfood. In de winter heerlijk verwarmend, in de zomer extra smaakvol door de rijpe seizoens-groenten. Ik smokkel een beetje door kant en klare ‘verse’ pastabladen en passata te gebruiken, maar compenseer dit weer door een romige bechamelsaus zelf te maken. Daar zit de decadentheid ‘m nou net in! Toegegeven, het kost […]

Lees verder

Gevuld picknick-brood met mozzarella en verse pesto

Met de mooie dagen voor de deur, breekt ook de tijd van lekker buiten picknicken aan. Er zijn veel heerlijke hapjes om mee te nemen, maar dit gevulde brood is wel een ‘show-stopper’ én heel praktisch! Ik heb brood bij mijn lievelingsbakker gekocht: Le Perron. Hier bakken de bakkers nog écht brood. Brood met biologische […]

Lees verder

Gegratineerde aubergine in tomatensaus

Ingrediënten 1 grote aubergine, in plakken van 1 cm dik gesneden 50 gram bloem snufje zout en peper 100 ml olijfolie 500 gram tomaten, kruisje ingekerfd 1 klein blikje tomatenpuree 1 ui, gsnipperd 2 tenen knoflook, gehakt 1 el Italiaanse kruiden 1 bol mozzarella 75 gram Parmezaanse kaas Bereidingswijze Maak eerst de tomatensaus door in […]

Lees verder

Open lasagne met bladspinazie en mozzarella

Ingrediënten 1 pak verse lasagne vellen (AH koelvak), 8 lasagnevellen in totaal 600 gram verse bladspinazie, gewassen en gedroogd 2 tenen knoflook, gehakt 2 sjalotten, gesnipperd 2 bollen mozzarella, van buffelmelk 1 el verse thijmnaaldjes een hand verse basilicum 80 gram boursin roomkaas 250 gram cherry  -of romatomaatjes een snufje vers geraspte nootmuskaat Bereidingswijze 2 […]

Lees verder
Webdesign door Admire Webdesign