Ingredient ‘kaas’
Crostini met pittige kaas en verse vijgen
Verse vijgen zijn nu volop te koop. Geniet ervan! Ingrediënten: Eén stokbrood (mag best wat oud zijn) kommetje olijfolie 150 gram pittige kaas (bijvoorbeeld ‘overjarige’/Peccorino/een blauwschimmel) 5 verse, rijpe vijgen 75 gram rucola kruid zo’n 2 eetlepels vloeibare honing wat zout en vers gemalen peper Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestrijk 20 […]
Lees verderSnelle pasta met verse tomatensaus
Ingrediënten 1 rode ui, gesnipperd 1 teen knoflook, fijn gehakt 1 bakje (250 gram) cherry tomaatjes, liefst overrijp, gehalveerd 1 el balsamico azijn 1 el bruine basterdsuiker 1 el gemengde Italiaanse kruiden klein handje baslilicumblaadjes 2 el olijfolie 150-200 gram pasta peper en zout kaas naar smaak (bv feta, parmezaanse, cheddar) Bereidingswijze Zet een ruime […]
Lees verderGroentenfrittata met hummus
Ingrediënten 2 rode paprika’s, in grote stukken gesneden en zaadlijsten verwijderd 600 gram zoete aardappelen/bataten, geschild en in plakken van 1 cm dik 2 preien, in ringen en gewassen 250 gram courgettes, in dunne plakken 500 gram aubergines, in plakken van 1 cm dik 8 eieren, licht geklopt 2 el gehakte basilicum 130 gram geraspte […]
Lees verderSpinazie en kaas quesadillas
Ingrediënten 250 gram ontdooide bladspinazie, uitgelekt in een zeef 175 gram pittige kaas (bv oude kaas, blauwe kaas, cheddar), geraspt 8 bloemtortilla’s 3 bosuitjes, fijn gesneden een handje verse koriander wat olijfolie Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 150 graden. Hak de spinazie fijn en meng dit met de kaas. Breng op smaak met zout […]
Lees verderRisotto met spinazie en gegrilde paprika
Ingrediënten 25 gram boter 1 knoflookteentje, gehakt 125 gram risotto rijst 1 el fijn gehakte rozemarijn-naaldjes 400 ml groentenbouillon 200 ml witte wijn 1 rode paprika 1 gele paprika 75 gram verse spinazie 50 gram geraspte pittige kaas, bv Parmigiano of Pecorino 1 rode ui, gesnipperd Een groene salade om erbij te serveren. Bereidingswijze Was […]
Lees verder