Ingredient ‘Honing’
Crostini met pittige kaas en verse vijgen

Verse vijgen zijn nu volop te koop. Geniet ervan! Ingrediënten: Eén stokbrood (mag best wat oud zijn) kommetje olijfolie 150 gram pittige kaas (bijvoorbeeld ‘overjarige’/Peccorino/een blauwschimmel) 5 verse, rijpe vijgen 75 gram rucola kruid zo’n 2 eetlepels vloeibare honing wat zout en vers gemalen peper Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestrijk 20 […]
Lees verderSalade du Chevre chaud
Ingrediënten 2x 100 gram zachte geitenkaas (bv Bettine Blanc) 75 gram sla (bv eikenblad, waterkers of een mengeling) 1 rijpe peer een handje gepelde walnoten 1 el vloeibare honing 3 el walnotenolie zout & peper Bereiding Verwarm de oven op de grillstand. Schik de sla op 2 borden. Schil de peer, verwijder het klokhuis en […]
Lees verderGeroosterde bietensalade
1 el rodewijnazijn 40 ml walnotenolie 1/2 teentje knoflook, geperst 1/2 tl Dijonmosterd 1 tl vloeibare honing 6 sjalotjes (in de schil) 6 teentjes knoflook (in de schil) 3 rode bieten, geschild 50 gram sla (bv rucola, waterkers of jonge bietenblaadjes) 25 gram walnoten, droog geroosterd Verwarm de oven voor op 200 graden. Klop in […]
Lees verder