Ingredient ‘Fetakaas’

Gevulde portabella met feta

In mijn groentenla lagen 2 portabella’s mij al een paar dagen aan te staren. In de broodbak 2 droge boterhammen, die ik meestal dan maar rooster omdat ik ze liever niet weg wil gooien…. Maar deze keer besloot ik er iets anders mee te doen: de portabella’s werden gevuld met feta en een mengsel van […]

Lees verder

Pompoen-fetataart

Ingrediënten 700 gram flespompoen (butternutsquash), in stukjes van 2 cm gesneden 4 teentjes knoflook, ongepeld 5 el olijfolie 2 kleine, rode uien. in dunne halve ringen 1 el balsamico azijn 1 el donkerbruine basterdsuiker 100 gram feta, van goede kwaliteit, grof verkruimeld 1 el fijngehakte rozemarijnnaaldjes 1 rol kant-en-klaar kruimeldeeg (of 1 pakje deeg voor […]

Lees verder

Rode ui, feta en olijventaart

Ingrediënten 25 gram boter 3 grote, rode uien, in fijne plakjes gesneden 1 el verse thijmblaadjes 2 el lichte basterdsuiker 2 el balsamico azijn 450 gram bladerdeeg, ontdooid 100 gram feta, verkuimeld 175 gram olijven,gehakt 1 el extra virgin olijfolie een handje basilicumblaadjes peper en zout naar smaak Bereidingswijze Verhit de boter in een pan […]

Lees verder

Watermeloen, feta en olijven salade

In totaal 1,5 kg watermeloen 250 gram “echte” fetakaas (dus van geiten-of schapenmelk) bosje munt 1/2 bosje koriander 1 rode ui 2 limoenen 3-4 el olijfolie 100 gram zwarte of Kalamata olijven peper naar smaak Pel de ui en snijd deze in smalle reepjes. Pers de limoenen in een schaaltje uit en leg de ui […]

Lees verder
Webdesign door Admire Webdesign