Ingredient ‘Ei’
Rijst met paprika in een zwartebonensaus
Ingrediënten: 150 gram droge rijst, gaar gekookt Twee eieren Kopje diepvriesdoperwtjes Twee teentjes knoflook Sesamolie Bosuitjes 1 blik zwarte bonen 3 kleuren paprika Kikoman sojasaus Bereidingswijze: Maak van de eieren een roerei met een scheutje sesamolie erdoor voor de smaak. Snijd paprika’s in grote stukken. Prak de zwarte bonen fijn of maal ze in de blender […]
Lees verderRijst met ei, noten en ananas
Ingrediënten 4 eieren 300-400 gram rijst 1 ui 1 komkommer 1 groot blik ananasstukjes 1 pakje of blikje kokosmelk, 400 ml 1 tl kerriepoeder 50 gram bloem 50 gram boter peper en zout een zakje gezouten cashewnoten Bereidingswijze Kook de eieren in 7 minuten hard en snij ze in stukjes. Om de kerrie-ananassaus te maken, […]
Lees verderGroentenfrittata met hummus
Ingrediënten 2 rode paprika’s, in grote stukken gesneden en zaadlijsten verwijderd 600 gram zoete aardappelen/bataten, geschild en in plakken van 1 cm dik 2 preien, in ringen en gewassen 250 gram courgettes, in dunne plakken 500 gram aubergines, in plakken van 1 cm dik 8 eieren, licht geklopt 2 el gehakte basilicum 130 gram geraspte […]
Lees verderBlueberry Soured Cream Cake
175 gr. roomboter 175 gr. suiker 3 eieren, L 225 gr. zelfrijzend bakmeel 1 tl. bakpoeder 2 tl vanille extract (een zakje vanillesuiker kan ook) ongeveer 100 karnemelk 175 gr. bosbessen (vers of diepvries) Oven op 175 graden verwarmen (hete lucht=160). Een vorm van ongeveer 23 cm invetten en met bloem bestrooien. Boter en suiker […]
Lees verderHemelse Chocoladetaart
Ingrediënten 200 gram hele pure chcolade 225 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur een beetje extra boter om de vorm mee in te vetten 200 gram hele fijne suiker 6 eieren, maat L 100 gram fijngemalen amandelen zonder schil (deze zijn in zakjes te koop bij de natuurwinkel onder de naam “amandelmeel”, maar je zou ook […]
Lees verder