Ingredient ‘Chocolade’
Zomerse tiramisu
Tiramisu….ik ken níemand die tiramisu níet kent en níemand die er níet van houdt. Dit Italiaanse dessert betekent letterlijk: ‘trek mij omhoog’. Als je een ‘down’ gevoel hebt, dan beurt het je dus op. Geloof mij. Dit recept flanste ik vandaag in elkaar, omdat ik zin in tiramisu had, maar geen zin in de zware […]
Lees verderChocolade, hazelnoot en karameltaart
Ingrediënten Voor het deeg 250 gram bloem 125 gram boter, op kamertemperatuur 75 gram fijne suiker 1 ei, los geklopt Voor de karamellaag 50 gram boter 75 ml slagroom 100 gram lichte basterdsuiker 150 gram geroosterde hazelnoten, grof gehakt Voor de chocoladelaag 200 ml slagroom 200 gram bittere chocolade Om te serveren cacaopoeder geklopte slagroom […]
Lees verderAardbeien-bladerdeegtaartje
1 rol koelverse bladerdeeg (of 6 plakjes bladerdeeg aan elkaar) 125 gram mascarpone 125 ml slagroom 1 dopje vanille extract of merg van 1 vanillestokje 4 eetlepels fijne suiker 500 gram verse aardbeien 50 gram pure chocolade wat poedersuiker als garnering Verwarm de oven voor. Bekleed de bakplaat met bakpapier en beleg met het bladerdeeg. […]
Lees verderHemelse Chocoladetaart
Ingrediënten 200 gram hele pure chcolade 225 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur een beetje extra boter om de vorm mee in te vetten 200 gram hele fijne suiker 6 eieren, maat L 100 gram fijngemalen amandelen zonder schil (deze zijn in zakjes te koop bij de natuurwinkel onder de naam “amandelmeel”, maar je zou ook […]
Lees verder