Ingredient ‘amandelmeel’
Frambozen-cupcakes
Ingrediënten 150 naturel yoghurt 3 eieren, los geklopt 1 theelepel vanille extract (of het merg van 1 vanille stokje) 175 gram fijne suiker 140 gram zelfrijzend bakmeel 1 theelepel bakpoeder 100 gram gemalen amandelen (ofwel amandelmeel) snufje zout 175 gram boter, gesmolten Om erbij te serveren potje frambozen jam 100 gram verse frambozen 300 gram […]
Lees verderPruimen en amandeltaart
Ingrediënten Voor het deeg 200 gram koude boter, in blokjes 300 gram bloem 75 ml zure room Voor de “frangipane” 120 gram zachte boter 150 gram fijne suiker 2 eieren 50 ml rum 20 gram bloem 200 gram gemalen amandelen 20 rijpe pruimen, gehalveerd en ontpit Extra 1 eidooier 1 el melk roomijs Bereidingswijze Voor […]
Lees verderAppel/rabarber Crumble
Ingrediënten voor de vulling 4 grote kookappels (b.v goudreinettes), geschild, klokhuis verwijderd en in blokjes gesneden 6 stengels rabarber (niet te dik), in stukjes van 4 cm sap en rasp van de schil van 1 (onbespoten) sinaasappel 3 el suiker voor de crumble/het deeg 150 gram bloem 100 gram gemalen amandelen 50 gram fijne havervlokken 150 gram […]
Lees verder