Ingrediënten
- 25 gram boter
- 1 knoflookteentje, gehakt
- 125 gram risotto rijst
- 1 el fijn gehakte rozemarijn-naaldjes
- 400 ml groentenbouillon
- 200 ml witte wijn
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 75 gram verse spinazie
- 50 gram geraspte pittige kaas, bv Parmigiano of Pecorino
- 1 rode ui, gesnipperd
Een groene salade om erbij te serveren.
Bereidingswijze
Was de paprika’s en droog ze af. Leg ze op een aangestoken gaspit en blijf ze regelmatig draaien tot ze aan alle kanten zwart zijn. Stop ze in een plastic zakje en laat zo afkoelen.
Verhit de boter in een pan met dikke bodem. Fruit hierin de ui en knoflook.
Voeg de rijst toe, samen met de rozemarijn en fruit dit tot de korrels glazig zien.
Nu de wijn toevoegen en als deze is geabsorbeerd beetje bij beetje de bouillon toevoegen. Proef af en toe een korreltje of de rijst ” al dente” is. Zo ja, dan is het niet nodig om alle bouillon toe te voegen!
Ontvel de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Hak de paprika’s in stukjes en voeg toe aan de risotto.
Voeg de bladspinazie toe en verwarm tot deze geslonken is.
Voeg de kaas toe en breng op smaak met vers gemalen peper en zeezout.
Serveer samen met een simpele, groene salade en wat knapperig brood met bv (kruiden)boter.
En natuurlijk een glaasje witte wijn….
Aantal personen: 2
Bron: "BBC 101 Veggie Dishes", aangepast