Ingrediënten
- 4 eieren
- 300-400 gram rijst
- 1 ui
- 1 komkommer
- 1 groot blik ananasstukjes
- 1 pakje of blikje kokosmelk, 400 ml
- 1 tl kerriepoeder
- 50 gram bloem
- 50 gram boter
- peper en zout
- een zakje gezouten cashewnoten
Bereidingswijze
Kook de eieren in 7 minuten hard en snij ze in stukjes.
Om de kerrie-ananassaus te maken, smelt je 5o gram boter in een steelpannetje. Bak dan op laag vuur de gesnipperde ui, 50 gram bloem mee en 1 tl kerriepoeder mee. Giet het sap van de ananas erbij en vul aan met kokosmelk tot een halve liter vocht in totaal.
Breng dit aan de kook zodat het gaat binden en laat op laag vuur nog een paar minuutjes doorwarmen. Breng op smaak met zout en peper.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzigingen op de verpakking.
Verwijder de zaadlijsten uit de komkommer en snijd in kleine stukjes.
Voeg de gekookte rijst toe, samen met de komkommer, ananas en de eieren.
Serveer met de saus.
Bestrooi met de cashewnoten.
Aantal personen: 4
Bron: Recept door Maartje van der Flier ingestuurd
Heel lekker gerecht. De saus ziet er alleen niet zo smakelijk uit. Gelukkig is de smaak helemaal lekker!
Super lekker!!
echt totaal niet lekker, de ingredienten passen totaal niet bij elkaar en maken er een soort bitterachtig geheel van. de saus is wel lekker.
Hoi Jan, wat jammer dat je het gerecht niet lekker vond! Ik heb zitten bedenken waar de bittere smaak vandaan kwam, want ik lees dit in de andere enthousiaste reacties niet terug. Misschien was de kerrie wat aangebrand? Dat is eigenlijk het enige wat ik kan bedenken…
Volgende keer beter?
een van onze nieuwe favorieten!!