Pasta’s
‘Decadente dinsdag’: lasagne met aubergine
Lasagne is voor mij hét ultieme comfortfood. In de winter heerlijk verwarmend, in de zomer extra smaakvol door de rijpe seizoens-groenten. Ik smokkel een beetje door kant en klare ‘verse’ pastabladen en passata te gebruiken, maar compenseer dit weer door een romige bechamelsaus zelf te maken. Daar zit de decadentheid ‘m nou net in! Toegegeven, het kost […]
Lees verderCheat’s pasta
Cheating…ik heb het mijzelf eens gemakkelijk gemaakt met dit recept. Héél snel klaar, verse ingrediënten, in combinatie met handig voorraadkast-producten. Niemand die het door heeft ;) Ingrediënten: 200-300 gram pasta (op de foto zie je ‘gigli’) 250 cherrytomaatjes, gehalveerd 1 blik tomatenstukjes 2 sjalotten, fijn gesneden 2 tenen knoflook, gehakt 1 takje rozemarijnnaaldjes, naaldjes eraf […]
Lees verderGestoofde pompoen met penne
Ingrediënten 1 pompoen (biologisch) 3 el olijfolie 4 kleine uien, in kwarten 1 teen knoflook, in plakjes 1 pak sugo pastasaus kruiden (390 g) 300 g penne (pasta, zak 500 g) 1 bakje ricotta (verse kaas, 250 g) 1 el Italiaanse kruiden (potje 12 g) Bereidingswijze Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en […]
Lees verderSnelle pasta met verse tomatensaus
Ingrediënten 1 rode ui, gesnipperd 1 teen knoflook, fijn gehakt 1 bakje (250 gram) cherry tomaatjes, liefst overrijp, gehalveerd 1 el balsamico azijn 1 el bruine basterdsuiker 1 el gemengde Italiaanse kruiden klein handje baslilicumblaadjes 2 el olijfolie 150-200 gram pasta peper en zout kaas naar smaak (bv feta, parmezaanse, cheddar) Bereidingswijze Zet een ruime […]
Lees verderOpen lasagne met bladspinazie en mozzarella
Ingrediënten 1 pak verse lasagne vellen (AH koelvak), 8 lasagnevellen in totaal 600 gram verse bladspinazie, gewassen en gedroogd 2 tenen knoflook, gehakt 2 sjalotten, gesnipperd 2 bollen mozzarella, van buffelmelk 1 el verse thijmnaaldjes een hand verse basilicum 80 gram boursin roomkaas 250 gram cherry -of romatomaatjes een snufje vers geraspte nootmuskaat Bereidingswijze 2 […]
Lees verderPasta met romige blauwe kaas saus
Ingrediënten 150-200 gram gedroogde pasta, b.v spaghetti 1 kleine ui, gesnipperd 1 el verse thijm 150 ml slagroom 100 gram blauwe kaas 50 ml witte wijn een handje gehakte walnoten peper en zout naar smaak 2 el verse salieblaadjes Bereidingswijze Zet een grote pan water op, voor de pasta. Fruit in wat olie de ui […]
Lees verder