Ingrediënten
- 150-200 gram gedroogde pasta, b.v spaghetti
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 1 el verse thijm
- 150 ml slagroom
- 100 gram blauwe kaas
- 50 ml witte wijn
- een handje gehakte walnoten
- peper en zout naar smaak
- 2 el verse salieblaadjes
Bereidingswijze
Zet een grote pan water op, voor de pasta.
Fruit in wat olie de ui en voeg, als deze glazig is, de thijmblaadjes toe. Blus dit af met de wijn.
Zodra het water kookt voeg je de pasta, samen met een flinke snuf zout, toe. Kook “al dente” volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Verhit wat olie in een koekenpannetje. “Frituur” de salieblaadjes snel in de hete olie en laat ze uitlekken op wat keukenpapier.
Voeg de room aan de ui toe. Als dit zachtjes kookt voeg je de blauwe kaas toe en laat de saus samensmelten.
Giet de pasta af, maar laat een paar eetlepels kookvocht in de pan zitten. Giet dit, samen met de pasta, bij de kaassaus en meng goed door.
Proef of er nog zout bij moet en maal er flink wat verse peper over.
Serveer op verwarmde borden en strooi er wat gefrituurde salieblaadjes en walnoten over.
Tips
Als je niet van blauwe kaas houdt, kies dan een andere soort kaas. Een kaas met een krachtige smaak is wel het lekkerst.
Serveer de pasta met een simpele, groene salade.
Aantal personen: 2
Bron: eigen recept
Zalig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Heerlijk recept
Erg lekker gegeten vanavond en supersimpel! toppertje!