Ingrediënten
- 1 pak verse lasagne vellen (AH koelvak), 8 lasagnevellen in totaal
- 600 gram verse bladspinazie, gewassen en gedroogd
- 2 tenen knoflook, gehakt
- 2 sjalotten, gesnipperd
- 2 bollen mozzarella, van buffelmelk
- 1 el verse thijmnaaldjes
- een hand verse basilicum
- 80 gram boursin roomkaas
- 250 gram cherry -of romatomaatjes
- een snufje vers geraspte nootmuskaat
Bereidingswijze
2 uur voordat je wil gaan eten:
Halveer de tomaatjes en leg ze met het snijvlak naar boven op een ingevette bakplaat of ovenschaal. Bestrijk ze met wat olie en bestrooi ze met peper en zout.
Rooster ze zo’n 2 uur op 150 graden.
Zet een grote pan met water op.
Scheur de mozzarella en basilicum in stukken. Leg dit even apart.
Fruit in 1 el olie de sjalotten. Als deze glazig zijn, voeg dan de spinazie toe en bak dit op hoog vuur tot het geslonken is.
Voeg de knoflook, thijm en nootmuskaat toe.Bak nog 1 minuut en voeg de boursin toe. Warm nog even door tot de boursin gesmolten is en breng op smaak met zout en peper.
Als het water kookt, laat de lasagnevellen erin glijden. Houd de kooktijd van de verpakking aan.
Leg op 4 verwarmde borden een half velletje lasagne.
Schep een lepel spinaziesaus erop, met een stukje mozzarella, dan weer een half velletje lasagne, een lepel spinaziesaus, wat tomaatjes, een half velletje lasagne, een lepel spinaziesaus met mozzarella, een half velletje lasagne en als laatste wat tomaatjes en basilicum.
Dien direct op.
Tips
Heerlijk met een frisse, groene salade en knapperig brood met kruidenboter.
Ook een glaasje witte wijn hoort er natuurlijk bij!
Aantal personen: 4
Bron: eigen recept
Dit is een heerlijk recept! Ik heb wel wat minder lasagnevellen gebruikt en wat meer spinaziesaus en tomaatjes. Verder heb ik net voor het opdienen nog wat geroosterde pijnboompitjes en olijfolie erover gedaan. Eet smakelijk!