Met rijst en granen

Rijst met paprika in een zwartebonensaus

Ingrediënten: 150 gram droge rijst, gaar gekookt Twee eieren Kopje diepvriesdoperwtjes Twee teentjes knoflook Sesamolie Bosuitjes 1 blik zwarte bonen 3 kleuren paprika Kikoman sojasaus Bereidingswijze: Maak van de eieren een roerei met een scheutje sesamolie erdoor voor de smaak. Snijd paprika’s in grote stukken. Prak de zwarte bonen fijn of maal ze in de blender […]

Lees verder

Pink risotto

Wát een kleur hè! Ge-wel-dig, vind ik het. Niet alleen best makkelijk te maken, maar het staat ook nog eens erg ‘funky’ op een door de weekse dinertafel! Of denk aan Valentijnsdag…. Enjoy! Ingrediënten – 300 gram risottorijst (elke supermarkt verkoopt dit tegenwoordig) – ongeveer 1 liter hete groentenboullion – een scheut olijfolie – 1 […]

Lees verder

Chili sin carne

Heerlijk om met een grotere groep om de tafel te zitten en van alles op de Taco te leggen! Ingrediënten 1 flinke ui, gesnipperd 4 tenen knoflook, gehakt 1 doosjes champignons, in plakjes gesneden 1 grote, of 2 kleine, courgette’s. Zaadlijsen verwijderd en in blokjes gesneden 2 paprika’s, zaadlijsten verwijderd en in blokjesgesneden 2 pakjes […]

Lees verder

Vega Nasi

Vol van smaak met die heerlijke Oosterse kruiden! Ingrediënten: Scheutje zonnebloemolie 200 gram langkorrelige rijst 1 prei, in ringentjes gesneden en gewassen 1 peen, geschild en in kleine blokjes gesneden 1 rode paprika, van de zaadlijsten ontdaan en in kleine blokjes gesneden 1 ui, gesnipperd 2 tenen knoflook, geperst 1 tl komijnzaad, gemalen 1 tl […]

Lees verder

Noord-Afrikaans geroosterde groenten met couscous

Een kruidig en verwarmend gerecht. Ook gemakkelijk te maken als je voor veel mensen moet koken! Ingrediënten: 200 gram couscous boullion olijfolie 50 gram rozijnen (of gedroogde abrikozen) 1 courgette, van zaadlijsten ontdaan en in stukjes gesneden 1 aubergine, in blokjes van 2×2 cm gesneden 1 rode paprika, zaadlijsten verwijderd en in blokjes gesneden 1 […]

Lees verder

Pilaf

Ingrediënten 300-400 gram rijst 1 grote ui 1 doosje champignons, schoon geveegd en droge steeltjes verwijderd 1 blik perziken 2 blikjes tomatenpuree 2 tomaten 1 tl sambal oelek scheutje ketjap manis, naar smaak 1 el bruine basterdsuiker zout en peper 1 zakje gezouten cashewnoten Bereidingswijze Zet de rijst op en kook deze volgens de aanwijzingen […]

Lees verder

Rijst met ei, noten en ananas

Ingrediënten 4 eieren 300-400 gram rijst 1 ui 1 komkommer 1 groot blik ananasstukjes 1 pakje of blikje kokosmelk, 400 ml 1 tl kerriepoeder 50 gram bloem 50 gram boter peper en zout een zakje gezouten cashewnoten Bereidingswijze Kook de eieren in 7 minuten hard en snij ze in stukjes. Om de kerrie-ananassaus te maken, […]

Lees verder

Curry met pompoen

Ingrediënten 1 middelgrote pompoen (kan oranje pompoen of b.v flespompoen zijn) 1 grote ui, gesnipperd 2 teentjes knoflook, gehakt 3 vastkokende aardappelen, geschild en in blokjes gesneden 2 el garam masala kruiden of curry pasta (b.v van Patak’s) 200 gram spercieboontjes, vers of diepvries 1 blik kokosmelk groentenbouillon zout en peper een flinke hand cashewnoten […]

Lees verder

Risotto met spinazie en gegrilde paprika

Ingrediënten 25 gram boter 1 knoflookteentje, gehakt 125 gram risotto rijst 1 el fijn gehakte rozemarijn-naaldjes 400 ml groentenbouillon 200 ml witte wijn 1 rode paprika 1 gele paprika 75 gram verse spinazie 50 gram geraspte pittige kaas, bv Parmigiano of Pecorino 1 rode ui, gesnipperd Een groene salade om erbij te serveren. Bereidingswijze Was […]

Lees verder
Webdesign door Admire Webdesign