In mijn groentenla lagen 2 portabella’s mij al een paar dagen aan te staren. In de broodbak 2 droge boterhammen, die ik meestal dan maar rooster omdat ik ze liever niet weg wil gooien….
Maar deze keer besloot ik er iets anders mee te doen: de portabella’s werden gevuld met feta en een mengsel van broodkruim, verse kruiden en knoflook!
Ingrediënten:
- 2 portabella’s
- een stukje feta, of andere lekkere kaas, ongeveer 100 gram
- 2 oude boterhammen, verkruimeld
- 2 eetlepels verse peterselie
- 2 eetlepels verse bieslook
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- peper en zout naar smaak
- een scheutje olijfolie
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak de portabella’s aan de buitenkant schoon m.b.v. een vochtig keukenpapiertje. Verwijder het steeltje in het midden.
Leg de portabella’s in een ovenschaaltje/op een stuk aluminiumfolie en besprenkel ze met wat olijfolie. Verkruimel de kaas in de hoedjes.
Bak de portabella’s 10 minuten en haal ze dan uit de oven.
Meng ondertussen het broodkruim met de kruiden, knoflook en wat olijfolie. Breng op smaak met wat zout en peper.
Verdeel dit over de feta en bak de portabella’s nog eens 10 minuten.
Tips:
Ook leuk als borrelhapjes, maar dan met reuzenchampignons gemaakt. Bak de champignons dan 3 minuutjes in een loeihete pan, met wat boter en knoflook en vul ze daarna om vervolgens nog even 5-7 minuten in de oven te bakken.
Een blauwe kaas is ook heerlijk! Combineer dit dan eens met gehakte walnoten door het broodkruim-mengsel heen gemengd.
Serveer met wat stokbrood, om de sappen op te dopen, en een frisse salade.
Gevulde portabella met feta,Aantal personen: 2
Bron: Eigen recept