Gegratineerde aubergine in tomatensaus

Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 grote aubergine, in plakken van 1 cm dik gesneden
  • 50 gram bloem
  • snufje zout en peper
  • 100 ml olijfolie
  • 500 gram tomaten, kruisje ingekerfd
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 ui, gsnipperd
  • 2 tenen knoflook, gehakt
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 bol mozzarella
  • 75 gram Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Maak eerst de tomatensaus door in een el olijfolie de ui aan te fruiten. Dompel ondertussen de tomaten in kokend water, en hierna in koud water.
Ontvel de tomaten en deel ze in vieren. Verwijder de zaadjes en hak de tomaten grof.
Voeg dit toe aan de ui en bak een paar minuutjes. Bak de tomatenpuree ook mee. Voeg de knoflook en Italiaanse kruiden toe en bak nog eens een paar minuten. Breng op smaak met zout en peper.
Zet het vuur uit.

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Verhit de helft van de olie in een grote pan met dikke bodem. Meng op een bord de bloem met peper en zout.
Haal de plakken aubergine door het bloem en klop ze af. Er zou een flinterdun laagje bloem op moeten zitten.
Bak, als de olie goed heet is, de helft van de plakken aubergine aan beiden kanten goudbruin in de olie.

Laat ze uitlekken op keukenpapier. Doe dit net zo met de andere helft van de aubergine. Gebruik hiervoor de rest van de olie.
Verdeel de tomatensaus in een ruime ovenschaal en schik de aubergine er boven op. Leg de plakken mozzarella er op.
Strooi de Parmezaanse kaas er over en zet 10 min. in de oven, tot de mozzarella gesmolten is.
Zet dan de grill nog eens 5 min. aan, zo wordt de Parmezaanse kaas lekker krokant.

Tips

Strooi voor het serveren nog wat gehakte salie over de ovenschotel. Eigenlijk is oregano ook heel erg lekker….wat je wilt!
Als je minder tijd hebt: koop een potje pikante tomatensaus, i.p.v. de saus zelf te maken. Van het merk Loverendale bestaat een heerlijke pastasaus, echt de moeite waard om eens te proberen.
Serveer de aubergine met verse pasta, rijst of knapperig, warm brood. Een frisse salade erbij is een heerlijke aanvulling.

Gegratineerde aubergine in tomatensaus, 8.0 out of 10 based on 6 ratings

Aantal personen: 2-3

Bron: eigen recept

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.0/10 (6 votes cast)

Reageer op dit bericht

Webdesign door Admire Webdesign