Curry met pompoen

Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 middelgrote pompoen (kan oranje pompoen of b.v flespompoen zijn)
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 3 vastkokende aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 2 el garam masala kruiden of curry pasta (b.v van Patak’s)
  • 200 gram spercieboontjes, vers of diepvries
  • 1 blik kokosmelk
  • groentenbouillon
  • zout en peper
  • een flinke hand cashewnoten
  • bosje verse koriander. gehakt
  • naanbrood

Bereidingswijze

Was de pompoen en hak deze in hanteerbare stukken. Het ligt eraan welke soort pompoen je gebruikt, maar van veel soorten kun de schil eten. Schillen is niet altijd nodig. Wat fijn is, want een pompoen schillen kan uitlopen tot een bezoekje aan de Eerste Hulp….
Verwijder de pitten. De pitten kun je trouwens drogen en eten!
Snijd de pompoen hierna in blokjes.
Fruit in een pan met dikke bodem wat olie de ui tot glazig en voeg dan de pompoen toe. Bak dit op een zacht vuur voor ongeveer 4 min.
Voeg dan de aardappel en knoflook toe, samen met de garam masala kruiden of de curry pasta. Bak dit even op hoger vuur, tot de kruiden echt goed beginnen te ruiken.
Blus het geheel af met wat bouillon, en vul aan tot de groenten tot de helft onder het vocht staan. Deksel op de pan en ongeveer 10 min. zachtjes laten stoven.
Voeg dan de spercieboontjes toe en laat nog zo’n kleine 10 min. stoven.
Test of alle groenten gaar zijn.
Voeg de kokosmelk toe en warm de curry nog even door. Niet meer laten koken, want dan gaat de kokosmelk in de schift!
Proef of er nog peper en zout bij moet en breng op smaak.

Serveer de curry met geurige pandan of Basmati tijst, verse koriander en cashewnoten.

Tips

Je kunt de curry zo uitgebreid als je wil serveren. B.v met naanbrood, rijst, een knapperige koolsalade, raita. ect.
Varieer met groenten van het seizoen. De curry smaakt ook lekker met aubergine, courgette en aardappel!

Curry met pompoen, 7.1 out of 10 based on 10 ratings

Aantal personen: 4

Bron: eigen recept

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.1/10 (10 votes cast)

Er is één reactie

  1. Gwenny schreef op 8 juni 2013 om 21:43 uur:

    Lekker gerecht, heb het een beetje aangepast door de ui en knoflook samen aan te fruiten en er dan tomatenpuree en rode curry aan toe te voegen. Nadien de pompoen er aardappelen even mee gestoofd. Daarna alles geblust met de groentebouillon en nog even laten sudderen. Tegelijkertijd heb ik wat erwten gekookt ter vervanging van de bonen. Op het einde de erwten bij de curry en afwerken met de kokosmelk. Heerlijk gerechtje dat zal toegevoegd worden aan ons receptenboek en regelmatig om het menu zal staan! Bedankt Laura!

Reageer op dit bericht

Webdesign door Admire Webdesign