Chili sin carne

Hoofdgerecht

Heerlijk om met een grotere groep om de tafel te zitten en van alles op de Taco te leggen!

Ingrediënten

  • 1 flinke ui, gesnipperd
  • 4 tenen knoflook, gehakt
  • 1 doosjes champignons, in plakjes gesneden
  • 1 grote, of 2 kleine, courgette’s. Zaadlijsen verwijderd en in blokjes gesneden
  • 2 paprika’s, zaadlijsten verwijderd en in blokjesgesneden
  • 2 pakjes vegetarisch gehakt (Quorn, Tofu, Tival, De Vegetarische Slager of Vivera)
  • 2 blikken tomatenstukjes
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 theelepel gemalen korianderzaad
  • 2 theelepels gemalen komijnzaad
  • 0,5 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel cacaopoeder
  • 1 theelepel chilipoeder (of meer, naar smaak)
  • Peper en zout, naar smaak
  • Éen glas rode wijn
  • 1 eetlepel suiker

Bereidingswijze

Verhit in een grote pan, met dikke bodem, een flinke scheut olijfolie. Fruit hierin de ui en knoflook tot ze zacht en glazig zijn. Voeg de champignons toe en bak even mee. Voeg dan de paprika en courgette toe. Ook deze even meebakken. Het is niet nodig de groenten al gaar te bakken, ze sudderen straks nog een poos in de saus.

Voeg de specerijen toe en bak even tot je het aroma goed ruikt loskomen. Bak de tomatenpuree even mee. Hierdoor verdwijnt de zure smaak ervan. Doe dan het glas wijn erbij en kook dit een paar minuten tot je ruikt dat de alcohol er grotendeels uit is (het ruikt dan niet zo ‘alcoholerig’ meer). Mik dan de 2 blikken tomatenstukjes en de suiker erbij en warm even goed door.

Roer het vega gehakt erdoor en bepaal of de dikte van de saus je goed lijkt. Vrij dun geeft niet, dit dikt nog wel in, maar als het al erg dik is doe je er nog wat water bij. Dek de pan met de deksel af en laat 20 minuten pruttelen om laag vuur. Regelmatig even roeren. Na de kooktijd breng je de Chili op smaak met peper en zout.

Tips

  • Ik serveer de Chili met rijst, harde taco’s, verse guacamole, korianderblad, creme fraiche en geraspte kaas. Als salade is verse coleslaw erg lekker erbij!
  • Maak het Mexicaanse sfeertje compleet door er Mexiacaans bier erbij te schenken.
  • Je kunt de tafel dekken met vrolijk gekleurde kleedjes en servies. Dit heeft niks met vegetarisch koken te maken, maar ik denk altijd maar zo: het oog wil ook wat!
Chili sin carne, 6.3 out of 10 based on 7 ratings

Aantal personen: 6

Bron: Eigen recept

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.3/10 (7 votes cast)

Er zijn 2 reacties

  1. Heidy schreef op 16 maart 2016 om 18:23 uur:

    Kan je de rode wijn vervangen voor iets anders?

  2. Laura schreef op 18 maart 2016 om 23:01 uur:

    Ik zou de rode wijn er dan gewoon uitlaten en misschien een scheutje rode wijn azijn toevoegen, voor het zuurtje. Ik ben benieuwd hoe je het dan vindt smaken!

Reageer op dit bericht

Webdesign door Admire Webdesign