Hoofdgerechten

‘Decadente dinsdag’: aardappelsalade met avocado en asperge

Dit nieuwe recept, ter ere van ‘Decadente dinsdag’, bewijst dat decadent helemaal niet altijd uit veel of dure ingrediënten moet bestaan. Ik geloof in een paar, kwalitatief goede, ingrediënten die samen gewoon hartstikke goed smaken. Zelf kies ik het liefst voor seizoensgerichte en biologische producten, juist omdat ze in het betreffende seizoen níet duur zijn […]

Lees verder

Tortilla wraps gevuld met vega-chili sin carne

Een redelijk makkelijk en snel gerecht, boordevol groenten, plantaardig eiwit én smaak. Véél smaak! Ik kocht deze keer tortilla’s van het biologische merk ‘Amaizin’ (meestal maak ik ze zelf, maar nu had ik net iets teveel haast) en deze smaakten prima. Ik vind het heerlijk om de wraps helemaal compleet te maken door er een […]

Lees verder

‘Decadente dinsdag’: lasagne met aubergine

Lasagne is voor mij hét ultieme comfortfood. In de winter heerlijk verwarmend, in de zomer extra smaakvol door de rijpe seizoens-groenten. Ik smokkel een beetje door kant en klare ‘verse’ pastabladen en passata te gebruiken, maar compenseer dit weer door een romige bechamelsaus zelf te maken. Daar zit de decadentheid ‘m nou net in! Toegegeven, het kost […]

Lees verder

Cheat’s pasta

Cheating…ik heb het mijzelf eens gemakkelijk gemaakt met dit recept. Héél snel klaar, verse ingrediënten, in combinatie met handig voorraadkast-producten. Niemand die het door heeft ;) Ingrediënten: 200-300 gram pasta (op de foto zie je ‘gigli’) 250 cherrytomaatjes, gehalveerd 1 blik tomatenstukjes 2 sjalotten, fijn gesneden 2 tenen knoflook, gehakt 1 takje rozemarijnnaaldjes, naaldjes eraf […]

Lees verder

Gevulde portabella met feta

In mijn groentenla lagen 2 portabella’s mij al een paar dagen aan te staren. In de broodbak 2 droge boterhammen, die ik meestal dan maar rooster omdat ik ze liever niet weg wil gooien…. Maar deze keer besloot ik er iets anders mee te doen: de portabella’s werden gevuld met feta en een mengsel van […]

Lees verder

Zoete aardappelfrietjes met kruiden

Ingrediënten: 1 zoete aardappel 2 el olijfolie 3 tl knoflookpoeder (gebruik geen verse knoflook, dat verbrandt in de oven). 2 tl paprikapoeder 1 tl chillipoeder 1 tl grof zeezout Bereidingswijze: 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 2. Was de zoete aardappel. 3. Schil de aardappel niet. Snijd de aardappel in ongeveer 4 gelijke […]

Lees verder

Rijst met paprika in een zwartebonensaus

Ingrediënten: 150 gram droge rijst, gaar gekookt Twee eieren Kopje diepvriesdoperwtjes Twee teentjes knoflook Sesamolie Bosuitjes 1 blik zwarte bonen 3 kleuren paprika Kikoman sojasaus Bereidingswijze: Maak van de eieren een roerei met een scheutje sesamolie erdoor voor de smaak. Snijd paprika’s in grote stukken. Prak de zwarte bonen fijn of maal ze in de blender […]

Lees verder

Pink risotto

Wát een kleur hè! Ge-wel-dig, vind ik het. Niet alleen best makkelijk te maken, maar het staat ook nog eens erg ‘funky’ op een door de weekse dinertafel! Of denk aan Valentijnsdag…. Enjoy! Ingrediënten – 300 gram risottorijst (elke supermarkt verkoopt dit tegenwoordig) – ongeveer 1 liter hete groentenboullion – een scheut olijfolie – 1 […]

Lees verder

Chili sin carne

Heerlijk om met een grotere groep om de tafel te zitten en van alles op de Taco te leggen! Ingrediënten 1 flinke ui, gesnipperd 4 tenen knoflook, gehakt 1 doosjes champignons, in plakjes gesneden 1 grote, of 2 kleine, courgette’s. Zaadlijsen verwijderd en in blokjes gesneden 2 paprika’s, zaadlijsten verwijderd en in blokjesgesneden 2 pakjes […]

Lees verder

Vega Nasi

Vol van smaak met die heerlijke Oosterse kruiden! Ingrediënten: Scheutje zonnebloemolie 200 gram langkorrelige rijst 1 prei, in ringentjes gesneden en gewassen 1 peen, geschild en in kleine blokjes gesneden 1 rode paprika, van de zaadlijsten ontdaan en in kleine blokjes gesneden 1 ui, gesnipperd 2 tenen knoflook, geperst 1 tl komijnzaad, gemalen 1 tl […]

Lees verder
Webdesign door Admire Webdesign