Spinazie en kaas quesadillas

Voorgerecht

Ingrediënten

  • 250 gram ontdooide bladspinazie, uitgelekt in een zeef
  • 175 gram pittige kaas (bv oude kaas, blauwe kaas, cheddar), geraspt
  • 8 bloemtortilla’s
  • 3 bosuitjes, fijn gesneden
  • een handje verse koriander
  • wat olijfolie

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Hak de spinazie fijn en meng dit met de kaas. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel dit mengsel over 4 tortilla’s. Verdeel de bosuitjes en koriander er ook over. Plaats dan op elke gevulde tortilla een “kale” tortilla en druk goed aan.
Verhit een (grill)pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Bestrijk de tortilla aan 1 kant met wat olie en leg deze kant naar beneden in de pan.
Bak ongeveer 3 minuutjes. Check af en toe of de onderkant van de tortilla niet te donker wordt. Bestrijk de bovenkant van de tortilla ook met wat olie.
Draai de tortilla om en bak de andere kant ook nog zo’n 2 minuten.
Houd te gebakken tortilla’s warm in de oven, terwijl je de rest bakt.

Tips

Serveer de tortilla in punten. Als hoofdgerecht 4 punten per persoon. Met bv een salade erbij, en een salsa van tomaat.
Of als lekker borrelhapje. Snijd de tortilla dan in 8 puntjes.

Spinazie en kaas quesadillas, 7.0 out of 10 based on 5 ratings

Aantal personen: 4-16

Bron: Aangepast recept uit Waitrose Magazine

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.0/10 (5 votes cast)

Reageer op dit bericht

Webdesign door Admire Webdesign